Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Urineweginfecties kunnen beroertes veroorzaken

Volgens nieuw onderzoek verschenen in het tijdschrift Stroke van de American Heart Association zijn verschillende infecties geïdentificeerd als mogelijke triggers voor een beroerte, met urineweginfecties als sterkste link tot ischemische beroerte.

Eerder onderzoek evalueerde infecties als triggers van een beroerte, maar was beperkt tot de correlatie van acute infecties met ischemische beroerte, een type beroerte veroorzaakt door geblokkeerde bloedvaten in de hersenen. De huidige studie bekeek een breder scala van infecties, en bestudeerde verbindingen met twee andere soorten beroerte: intracerebrale bloeding, die wordt veroorzaakt door een gescheurd bloedvat in de hersenen, en een soort beroerte die het gevolg is van bloedingen in de binnenwand van de hersenen, subarachnoïde bloeding genoemd.

"Zorgverleners moeten zich ervan bewust zijn dat een beroerte kan worden veroorzaakt door infecties," zei Mandip Dhamoon, M.D., Dr.P.H., senior studie auteur en universitair hoofddocent neurologie aan de Icahn School of Medicine te Mount Sinai in New York City. “Onderzoek van een infectie in de weken of maanden voor de aanval kan soms helpen de mogelijke aanleiding van een beroerte te ontdekken."

De onderzoekers gebruikten de “Inpatient Databases and Emergency Department Databases” van de New York State van 2006 tot 2013, die alles registreren van bezoeken van ambulante en spoedeisende hulp aan gemeenschapsziekenhuizen in de staat. Elektronische identificatiecodes werden gebruikt om ziekenhuisopnames en spoedeisende bezoeken te selecteren voor de drie soorten beroerte en voor infecties; inclusief huid, urinewegen, septikemie, buik en luchtwegen. Records voor hospitalisaties voor infecties werden beoordeeld 7, 14, 30, 60, 90 en 120 dagen voorafgaand aan het optreden van de beroerte.

Voor ischemische beroerte, vonden de onderzoekers dat elk type infectie gekoppeld was aan een verhoogde kans op dit type beroerte. De sterkste link werd gezien met urineweginfectie, waarvan werd aangetoond dat er een meer dan driemaal verhoogd risico op ischemische beroerte binnen 30 dagen na de infectie voorkwam.

Voor intracerebrale hemmoragie was de relatie het sterkst met urineweginfecties, septikemie (bloedinfectie) en luchtweginfecties. Een luchtweginfectie was de enige infectie gerelateerd aan het optreden van subarachnoïdale bloeding.

"Onze studie laat zien dat we meer moeten doen om te begrijpen waarom en hoe infecties worden geassocieerd met het voorkomen van verschillende soorten beroerte, en dat zal ons helpen te bepalen wat we kunnen doen om zulke aanvallen te voorkomen, "zei Dhamoon."

"Deze bevindingen suggereren dat er implicaties kunnen zijn bij vaccinatie, antibioticaregimes of intensieve antitrombotische behandelingen niet alleen om de infecties te voorkomen maar om een beroerte te voorkomen bij mensen die als risicovol worden beschouwd. "

Vertaling: Andre Teirlinck

Juli 2019


Op zoek naar een natuurlijke multi ?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel