Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Niet te veel omega-6 gebruiken tijdens de zwangerschap

In het westen eten we meer omega 6-vetten, met name linolzuur, die aanwezig zijn in levensmiddelen zoals chips en plantaardige olie. Ander onderzoek heeft aangetoond dat linolzuur ontstekingen bevordert en kan worden geassocieerd met een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Nieuw onderzoek in The Journal of Physiology heeft aangetoond dat het eten van driemaal de aanbevolen dagelijkse inname van linolzuur schadelijk zou kunnen zijn tijdens de zwangerschap. Ze vonden drie veranderingen bij rattenmoeders die veel linolzuur aten: hun lever vertoonde veranderde concentraties van inflammatoire eiwitten, de circulerende concentraties van een eiwit dat de samentrekking van de baarmoeder tijdens de zwangerschap kan veroorzaken verhoogde en een hormoon dat de groei en ontwikkeling kan reguleren was afgenomen.

Deze veranderingen kunnen leiden tot een verhoogd risico op complicaties van de zwangerschap en een slechte ontwikkeling van de baby's. Als de effecten van een hoog linolzuur hetzelfde zijn bij ratten als bij mensen zouden vrouwen in de vruchtbare leeftijd moeten overwegen minder linolzuur te consumeren.

De onderzoekers zetten ratten gedurende 10 weken op een dieet met een hoog gehalte aan linolzuur en onderzochten de effecten van het dieet op hun zwangerschap en het ontwikkelen van baby's. Ze hebben specifiek onderzocht: de veranderingen in het lichaam en orgaangewichten van de moeders en hun baby's, de concentraties van circulerende en lever ontstekingseiwitten, cholesterol en het hormoon leptine.

Ratten bevallen meestal van meerdere baby's bij elke zwangerschap. Rat moeders die veel linoleen aten hadden een verminderd aantal mannelijke baby's. Het is belangrijk op te merken dat wanneer mensen een dieet eten dat rijk is aan linolzuur het dieet ook de neiging heeft om veel vet, suiker en zout te bevatten. Echter, in de studie was de enige verandering in het dieet het hoger gehalte aan linolzuur zonder veranderingen in vet, suiker of zout.

Deanne Skelly, senior auteur, zei: "Het is belangrijk voor zwangere vrouwen om hun dieet te overwegen, en ons onderzoek toont nog eens aan dat een te hoog gebruik van een bepaald type voedingsstof een negatieve invloed kan hebben op de opgroeiende baby."

http://www.physoc.org/

Vertaling: Andre Teirlinck

Mei 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel