Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

De gevaren van een Paleo & Keto dieet

Brooke Goldner van Goodbye Lupus geeft aan dat het langere tijd volgen van een dieet dat voor een groot deel uit dierlijke vetten bestaat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid en in het bijzonder voor mensen met een auto immuunziekte.

Ze geeft aan dat veel mensen met een auto immuunziekte met het volgen van een Paleo of Keto dieet nierfalen krijgen. De patiŽnten die zij met deze achtergrond onder behandeling kreeg, zette zij vervolgens op een 100% plantaardig dieet. De klachten verdwenen hiermee.

Ze geeft aan dat voor mensen die graag een 6-pack willen, het volgen van een Paleo of Keto dieet daarbij kan helpen. Met een Paleo en Keto dieet ga je over op meer natuurlijk voedsel en dat kan in eerste instantie een positief effect hebben op je lichaam. Maar het eten van zo veel dierlijke eiwitten is een extra belasting voor je immuunsysteem en het is op lange termijn slecht voor je hart.

Samenvatting Saskia Hof-Audier


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.