Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Antibiotica resistente bacteriŽn even grote bedreiging als klimaatverandering

Deze bacteriŽn komen steeds meer voor en bedreigen miljoenen mensenlevens. Wij willen u derhalve informeren over een nieuwe benadering die Engeland voorstelt, waarmee men wil trachten deze trend te doorbreken. Dit onder andere door de manier waarop antibiotica wordt gemaakt en het gebruik te veranderen.

In de eerste plaats wordt weergegeven over welke bedreiging we het precies hebben. Bij een kleine infectie krijg je antibiotica dus ook bij niet levensbedreigende gevallen. De superbacteriŽn worden door dit veelvuldig gebruik steeds groter en resistenter tegen medicijnen. Het gaat om een wereldwijd probleem.

De Engelse minister voor gezondheid heeft gezegd dat het probleem zo groot is dat we weer in een situatie terecht kunnen komen dat mensen aan een kleine infectie kunnen sterven. In Europa zijn reeds 33000 mensen gestorven omdat antibiotica niet meer werkte. Als dit een wereldwijd probleem is, wat zijn dan de details van het plan dat Engeland heeft?

- 15% reductie van het gebruik van antibiotica over de komende 5 jaar.
- Alleen antibiotica voorschrijven en gebruiken als het niet anders kan.
- Een ander relatie van de overheid met de farmaceutische bedrijven*

*Er is door de farmaceutische industrie in de afgelopen 25 jaar geen nieuwe antibiotica ontwikkeld. De overheden zouden dan een antibiotica service willen kopen in plaats van pillen, die bedrijven aanzet tot het ontwikkelen van betere medicijnen. Bedrijven in de UK staan hier niet afwijzend tegenover.

Vertaald door Wim Verhoeven
Fouten en omissies voorbehouden
 


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.