Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Senator Blumental uit zijn zorgen over risico 5G voor gezondheid

Dick Schrauwen [1]

Blumenthal bekritiseert de FCC & FDA [2] voor ontoereikende antwoorden op openstaande vragen met betrekking tot de volksgezondheid

Draadloze dienstverleners geven toe dat ze niet op de hoogte zijn van onafhankelijke wetenschappelijke studies over veiligheid van 5G-technologie

[WASHINGTON, DC] - Tijdens de hoorzitting door de senaatscommissie voor commercie, wetenschap en transport over de toekomst van draadloze 5G-technologie en de gevolgen daarvan op de Amerikaanse bevolking en de economie, uitte de Amerikaanse senator Richard Blumenthal (D-CT) [3] zijn bezorgdheid over het ontbreken van wetenschappelijk onderzoek en harde gegevens over de potentiŽle gezondheidsrisico's van de 5G-technologie. Een video van de verklaring van Blumenthal en de uitwisseling met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven vindt u hier [4].

Blumenthal stampte de Federal Communications Commission (FCC) en de FDA (Food and Drug Administration) in de grond tijdens de hearing. Deze twee overheidsorganen zijn samen verantwoordelijk voor het veilig gebruik van mobiele telefoontechnologieŽn. Hij verweet de twee organisaties dat ze alleen bezig zijn met bureaucratisch naar elkaar te wijzen en nalaten onderzoek te doen naar de veiligheid van 5G-technologie en dat (onderzoek) volledig overlaten aan de (belanghebbende) industrie.

In december 2018 stuurden Blumenthal en de Amerikaanse vertegenwoordiger Anna G. Eshoo (CA-18) [5] een brief aan de FCC-commissaris Brendan Carr die de mogelijke gezondheidsrisico's van de nieuwe 5G draadloze technologie in zijn portefeuille heeft.

Tijdens de hoorzitting van vandaag werd Carr door Blumenthal bekritiseerd omdat hij geen antwoorden verstrekte maar in plaats daarvan gewoon "de algemene verklaringen van de FDA en de FCC herhaaltĒ. Blumenthal verklaarde ook de uitspraken van de FDA "tamelijk onbevredigend" te vinden. Een PDF van het volledige antwoord van Carr is beschikbaar. Zie [6].

Tijdens een uitwisseling met vertegenwoordigers van de draadloze industrie vroeg Blumenthal hen of ze onderzoek naar de veiligheid van 5G-technologie en potentiŽle verbanden tussen radiofrequentie en kanker hebben ondersteund. De vertegenwoordigers van de industrie hebben toegegeven dat ze dat niet hebben gedaan.

Als je naar de FDA-website gaat, is er feitelijk alleen een oppervlakkig citaat van de summiere, bestaande wetenschappelijke gegevens. Er valt daar te lezen: "De FDA heeft er bij de mobiele-telefoonindustrie op aangedrongen een aantal stappen te nemen, waaronder ondersteuning van aanvullend onderzoek naar mogelijke biologische effecten van radiofrequentievelden van het soort dat door mobiele telefoons wordt uitgezonden".

Blumenthal: "Ik geloof dat Amerikanen het verdienen om te weten wat de werkelijke gevolgen voor de gezondheid zijn en niet in het riet moeten worden gestuurd met vooronderstellingen. De Amerikaanse bevolking verdient ook een toezegging dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar openstaande vragen (over 5G). Dus mijn vraag voor u is: hoeveel geld heeft de industrie besteed aan het ondersteunen van aanvullend onafhankelijk onderzoek en ik benadruk onafhankelijk onderzoek? Is dat onafhankelijk onderzoek aan de gang? Is het voltooid? Waar kunnen consumenten het vinden? En we praten hier over onderzoek naar de biologische effecten van deze nieuwe technologie. "

Aan het einde van de uitwisseling concludeerde Blumenthal: "Er is dus niet echt een grondig onderzoek gaande. We tasten compleet in het donker wat betreft veiligheid en gezondheid (van 5G). "

In november 2018 publiceerde het National Toxicology Program [7] de definitieve resultaten van de langste en duurste studie tot nu toe op het gebied van mobiele telefoons en kanker. Die studies vonden "enig bewijs" van een verband met kanker, tenminste bij mannelijke ratten.

Deze studie richtte zich echter alleen op de risico's van 2G- en 3G. De nieuwste 5G draadloze technologie vereist de inzet van veel meer nieuwe antennes en zenders die zich lager bij de grond en dichter bij huizen en scholen bevinden. Naar de verwachte effecten op de gezondheid van 5G slechts beperkt onderzoek gedaan en de FCC heeft tot nu toe onvoldoende uitgelegd hoe zij hebben vastgesteld dat 5G veilig is.

VERWIJZINGEN

[1] bewerking van onderstaand persbericht
- https://tinyurl.com/yxd3k37j

[2] FDA (food and drug administration), FCC (federal communications commission)
- https://fda.gov
- https://fcc.gov

[3] D-CT: Democraat uit de staat Connecticut

[4] Video
- https://www.youtube.com/watch?v=vZ5soLrvXFg

[5] CA-18 (Het 18e congresdistrict van CaliforniŽ)
- https://nl.wikipedia.org/wiki/18e_congresdistrict_van_Californi%C3%AB

[6] Volledige antwoord van Carr
- https://tinyurl.com/yyx5zh4k

[7] National Toxicology Program (Federaal Toxicologie Programma)
- https://ntp.niehs.nih.gov/Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.