Leven volgens de natuurwetten 1

Leven volgens de natuurwetten is leven volgens diverse drievoudige beginselen. De belangrijkste wil ik hier noemen en dat is: creatie, transformatie en destructie.

Met creatie hebben wij mensen het niet moeilijk, maar met transformatie begint het probleem al. Er wordt gevraagd iets los te laten of te veranderen en dat stuit op bezwaren bij ons.

Worden we dan nog door de groep gewaardeerd of door de partner? Hoe moet ik loslaten?

Wat moet ik precies veranderen, het is me niet geheel duidelijk? Wat komt er dan voor in de plaats? Als ik dat niet weet ga ik de verandering niet aan!

Maar als we de transformatie niet aangaan komt vroeg of laat de destructie, soms omdat
we simpelweg moeten loslaten om verder te kunnen gaan.

Destructie is ooit een onvermijdelijk onderdeel van de cirkel van leven naar een volgende fase en vooral als onze polen niet meer in balans zijn. Maar troost je na destructie komt weer een nieuwe creatie net zolang tot je licht geworden bent en opgaat in het Pleroma en niet langer in de cirkel van leven-en-dood hoeft op te gaan.

Wanneer een transformatie zich hard aandient bijvoorbeeld doordat je een whiplash krijgt door een kop-staart botsing dan ben je vaak al voorbij enkele punten in je leven gelopen waar je bij had moeten stilstaan en waar je vervolgens iets mee had moeten doen. Was de aanrijding zacht dan heb je wellicht een duwtje in de rug nodig om vooral maar eens wat meer haast te maken met je stappen in plaats van te aarzelen.

Kijk eens naar je zelfvertrouwen? Durf je open te staan voor de inzichten van anderen die jou ook een zetje proberen te geven of die je de worst voorhouden? Of als je een harde aanrijding hebt gehad kun je jezelf afvragen of je wel moet doorgaan op de ingeslagen weg. Loop je niet te hard van stapel? Kijk eens om je heen en neem eens opnieuw alles in ogenschouw. Ben je een obstakel voor jezelf en anderen? Welke kant moet je nou eigenlijk echt op?

Deze en andere vragen helpen je om vooruit op je levenspad te gaan en niet langer langs je leven te lopen en in duisternis verzeilt te raken.

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
Libertas in Vivo
0618541278


 Steun ook ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkelNaar het overige nieuws van vandaag