Toekomst – 2017 , de Nieuwe Aarde!


Januari 2017

1.0 De nieuwe aarde is geen utopie
Alle utopische visioenen hebben één ding gemeenschappelijk, namelijk dat het een mentale projectie van een tijd in de toekomst is. Een toekomst waar alles goed met ons is, waar we gered worden van het ‘boze’ , waar eeuwig vrede heerst en het einde van al onze problemen kent. Maar er zijn veel van zulke visioenen geweest; sommigen ervan eindigen in een ware teleurstelling, anderen in een ramp.

Is het lanceren van de gedachte van een ‘nieuwe aarde’ dan niet het zoveelste utopische visioen? Helemaal niet. Maar realiseer je wel, dat in de kern van álle utopische visioenen één van de belangrijkste structurele gedachtestoornissen van ons bewustzijn zit, namelijk ‘verlossing’ verwachten in de toekomst!

Het enige bestaan dat de toekomst feitelijk heeft, is als gedachtevorm in je verstand, in je geest. Dus als je verlossing verwacht van de toekomst, verwacht je die onbewust van je verstand, het bewuste; de geest! Je bent als het ware gevangen in een beperkte, omkaderde gedachtevorm en dát is ego-gericht denken!! Dus, wat jij op dat moment tijdens het creëren in je onderbewuste en bewuste hebt liggen, wordt ook daadwerkelijk gecreëerd.

De aarde is daar een afspiegeling van.
De grondslag van het creëren van een nieuwe aarde is een ontwaakt-bewustzijn!

2.0 De wereld is onze spiegel
De fysieke wereld is onze eigen creatie: ieder van ons creëert zijn eigen versie van de wereld, zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen levenservaring! Aangezien mijn leven via mijn gedachtenpatronen gecreëerd wordt, kan ik naar mijn eigen creatie kijken om feedback te krijgen over mijzelf. In feite is de wereld buiten ons niet anders dan één gigantische spiegel die zowel onze ‘spirit’ – onze ziel – als onze vorm helder en duidelijk weerkaatst. Als we eenmaal geleerd hebben hoe we erin dienen te kijken en wat we moesten doen om hetgeen we zien te kunnen opvangen en interpreteren, hebben we een stuk gereedschap dat zijns gelijke niet kent!

De aarde is de uiterlijke manifestatie in de vorm die altijd een afspiegeling is van het innerlijk; ons innerlijk te samen!

3.0 Twee werelden
Er bestaan twee werelden. De wereld van |Ik-Het| en de wereld van |Ik-Wij|. De wereld van |Ik-Het| kennen we maar al te goed. Dat is de wereld van uitbuiting, strijd, hebzucht, egoïsme ……… …. de ene ellende na de andere. ‘De lijdende wereld’.

De andere wereld is een wereld van samenzijn, innige relaties, wederzijds vertrouwen, liefde zonder voorwaarde en ontvankelijkheid; het delen met elkaar staat in de andere (toekomstige) wereld centraal. Een (nieuwe) wereld van onvoorwaardelijke acceptatie (van elkaar) en liefde voor elkaar.

Betekent dat, dat wat ik voel en ervaar in deze wereld niet afhangt van iets buiten mij, maar van de houding waarmee ik het benader? Dat ik nooit meer de rol van slachtoffer of toeschouwer kan spelen, omdat ik direct betrokken ben bij het voortbestaan van deze wereld. Als de wereld die ik bewoon afhing van mijn kijk erop en mijn verhouding daarmee, dan had ik voor de rest van mijn leven huiswerk te doen.

4.0 De hemel ervaren op aarde?
De aarde daarentegen is de uiterlijke manifestatie in de vorm die altijd een afspiegeling is van het innerlijk; ons innerlijk te samen.

Het collectieve menselijke bewustzijn is intrinsiek verbonden met het leven op onze planeet. ‘Een nieuwe hemel’ is dan ook het opkomen van een totaal veranderde toestand van het menselijke bewustzijn en ‘een nieuwe aarde’ is de afspiegeling daarvan. Omdat het menselijke leven en het menselijke bewustzijn intrinsiek één zijn met heel het leven op de planeet, moeten er op veel plaatsen op aarde (als het oude bewustzijn oplost) tegelijkertijd geografische en klimatologische omwentelingen plaatsvinden. En sommige daarvan maken we nu al mee!

5.0 Voorspellingen en mogelijke toekomsten
De toekomst is voorbestemd door wat jij van plan bent te creëren! Ons universum is er één van oorzaak en gevolg. Als je constant over jezelf denkt als machteloos, als een slachtoffer, zal je een slachtoffer zijn en blijven. Als je vaak denkt hoeveel geluk je hebt, zal je vele ‘gelukkige’ gebeurtenissen ervaren. Jij trekt gebeurtenissen aan die je overtuigingen bevestigen!

6.0 Predestinatie?
Is de toekomst voorbestemd? Neen, dat niet. Jij als individu bevindt je altijd in de positie – op een plek – met een vrije wil en totale keuze. Wanneer je in staat bent in de toekomst te ‘kijken’ (of wanneer je dat anderen laat doen), dan moet dat de kans dat je je eigen leven kunt leiden vergroten, niet beperken. Als je een toekomstige gebeurtenis ‘ziet’ die je niet bevalt, kies er dan niet voor. Kies opnieuw. Selecteer een andere gebeurtenis. Verander je gedrag of pas het aan, zodat je een ongewenste uitkomst kunt vermijden. Op die manier creëer jij een nieuwe wereld, een nieuwe planeet!

Onthoud: Onze toekomst is maakbaar!

7.0 Slot
Zal de aarde getroffen worden door zo’n grote catastrofe zoals een zonnestorm, een meteoriet, een atoombom?

God zegt in het boek ‘Een nieuw gesprek met God’: ‘Ik weet het niet. Zal dat gebeuren? Het is jouw beslissing. Denk eraan dat je nu je eigen werkelijkheid kiest!’
Ik heb het gevoel, dat ik nog veel moet leren over de werking van mijn verstand, voordat ik ook maar in de buurt kom van volledig bewustzijn of spirituele verlichting.

Hans Zevenboom
Link: http://www.millennium-visie.org/site/index.php/nieuwsbrief/244-toekomstvisie-de-nieuwe-aarde


Nuttige links

- Bezoek ook eens de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontdek onze honderden thema pagina's
- Overzicht lezingen en lesdagen - Edusana.nl
- Overzicht evenementen, beurzen en uitjes in Nederland

- Leden : download nu alle thema dossiersTerug naar het hoofdmenu

 

 

Volg onze nieuwtjes en videos via de RSS of de sociale media