Marketing voedingsmiddelen- en drankenindustrie dodelijk voor kinderen


Nieuw onderzoek onthult dat reclamebeperkingen dringend nodig zijn om kinderen te beschermen en ouders te ondersteunen.

HEART AND SLAG STROKE FOUNDATION OF CANADA

Heart & Stroke wil Canadezen laten weten dat wat voeding betreft er iets mis is met de kinderen; onze kinderen en jongeren worden de hele dag overstelpt met advertenties voor ongezonde producten hetgeen hun keuzes van eten en drinken benvloedt. Dit heeft een verwoestende uitwerking op hun gezondheid en leidt tot conflicten thuis.

Marketing is big business. Miljoenen dollars worden besteed aan reclame voor kinderen en jongeren via meerdere kanalen, zoals tv, online en in meerdere instellingen. Nieuw onderzoek toont aan dat meer dan 90% van de advertenties voor voedsel en drank, online bekeken door kinderen en tieners, handelen over ongezonde producten. Kinderen in de leeftijd tussen 2 en 11 zien op hun top 10 meest favoriete websites 25000000 advertenties per jaar over eten en drinken.

Het is tijd om deze agressieve marketing te stoppen. En van de effectiefste manieren om kinderen te beschermen en ouders te ondersteunen is een sterke beperking op te leggen aan de commercialisering van voedsel en dranken voor kinderen en jongeren, en Heart & Stroke roept de regering op tot overleg en het zonder vertraging invoeren van een passende wetgeving.

Het Heart & Stroke 2017 verslag over de gezondheid van de Canadezen onderzoekt hoe onbeperkt marketing rond eten en dranken, gericht op de Canadese kinderen, hun voorkeuren en keuzes, familierelaties en gezondheid, benvloedt. Wij ondervroegen Canadezen om hun perspectieven te begrijpen en we gaven opdracht aan n van de meest vooraanstaande onderzoekers om het volume van digitaal voedsel en drank aangeprezen aan Canadese kinderen en tieners te onderzoeken, om de kwaliteit van de producten te beoordelen, en na te gaan hoe goed de industrie zelf is in het reguleren - - het eerste onderzoek in zijn soort in het land.

"Heart & Stroke is bezorgd om de kinderen de beste start te geven voor een lang en gezond leven", zegt Diego Marchese, interim CEO en Executive Vice President, Heart & Stroke. Druk uitvoeren op de overheid om de marketing op voedsel en drank gericht op kinderen en jongeren te beperken lijkt misschien een gedurfde maatregel, maar aangezien deskundigen voorspellen dat de kinderen van vandaag de eerste generatie zullen zijn met een slechtere gezondheid en een kortere levensduur dan hun ouders, moeten we hard zijn . '

Eet vroeg gezond, eet vaak gezond.

Gezond eten is n van de belangrijkste factoren voor de algehele gezondheid en goede gewoonten starten vroeg in het leven. Momenteel is ongezond eten een belangrijk risico op overlijden in Canada, te beginnen met de kindertijd en verder in het leven.

Sinds 1979 is het aantal Canadese kinderen met overgewicht verdrievoudigd, met bijna n op de drie kinderen met overgewicht of obesitas. Het voorkomen van obesitas wordt benvloed door de hoeveelheid reclame waaraan kinderen worden blootgesteld; ze zadelt kinderen en adolescenten op met een groot risico op veel gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, beroerte en diabetes. Dit is niet verrassend gezien de meerderheid van reclame voor kinderen handelt over ongezonde producten; iets wat de Canadezen weten. Volgens onze peiling is 72% van mening dat de voedings- en genotmiddelenindustrie haar producten aan de kinderen verkoopt langs marketing en 78% is van mening dat deze producten ongezond zijn.

"We hebben een overgang in de afgelopen decennia gezien," zegt Dr Norm Campbell, Heart & StStroke CIHR leerstoel Hypertension. "Voor de eerste keer hebben we kinderen die hun hele leven ongezonde sterk bewerkt voedsel eten.

Vertaling: Andre TeirlinckNuttige links

- Bezoek ook eens de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontdek onze honderden thema pagina's
- Overzicht lezingen en lesdagen - Edusana.nl
- Overzicht evenementen, beurzen en uitjes in Nederland

- Leden : download nu alle thema dossiers

 

 

Terug naar het hoofdmenu