Zet bonus op het beter maken van patiŽnten


Zorgkosten kunnen omlaag met beter resultaat door resultaat te belonen.

Dat stelt de vereniging van Vrijgevestigd Medisch Specialisten (VVMS). Door zorg (o.a. ziekenhuizen ,directies en artsen) te belonen voor het 'beter maken van patiŽnten' krijgt de patiŽnt ťn kwaliteit en inzicht in waar zorg echt het beste is tegen de beste kosten.

Nederland gaat hard onderuit qua zorg

De Nederlandse zorg is minder goed dan vaak gedacht. En de vooruitzichten zijn niet gunstig doordat er geen link is tussen beloning en resultaat. De zorgverlener die kwaliteit centraal wil stellen krijgt niet meer patiŽnten van verzekeraars of een beter tarief. Dat frustreerd ambitieuze zorgverleners.

We meten alleen of de behandeling goed is uitgevoerd, niet wat het resultaat was

Ondanks de lijstjes van 'het beste ziekenhuis' weten we in Nederland niet wie de beste arts is voor bijvoorbeeld een nieuwe heup. Dat komt omdat die lijstje niet alle behandelingen van alle patiŽnten meten en enkel kijken naar 'of een behandeling volgens het protocol' is uitgevoerd. Of de patiŽnt beter is geworden en tegen welke kosten is onbekend. En juist dat laatste is wat voor iedereen het meest relevant is. De oplossing is om over te gaan op een beloningssysteem dat niet het protocol centraal stelt maar de resultaten voor de patiŽnt; stelt Milco Linssen, voorzitter van de VVMS.

Met een oogprobleem heb je niets aan 'het beste ziekenhuis' als je niet weet hoe oogheelkunde daar scoort!

Nederlandse zorg is de dictatuur van de protocollen. Die zijn in essentie goed maar een doel opzich geworden. Aan 'het beste ziekenhuis' heb je als patiŽnt niets als je met een oogprobleem niet weet hoe oogheelkunde scoort! We moeten toe naar aktueel inzicht van het succes van alle behandelingen.

Nederland moet de omslag maken van afvinklijstjes naar meten van behandelsucces

De arts of ziekenhuisdirecteur die kan laten zien betere resultaten te behalen dan gemiddeld krijgt geen beter contract. De politiek zou moeten afdwingen dat er een relatie komt tussen kwaliteit en beloning omdat zorgverzekeraars teveel prijsgedreven zijn door een gebrek aan inzage in behandelsucces.

Om de slag naar kwaliteit te maken moet het eenvoudig meten van behandelresultaten bij de patiŽnt worden ingevoerd.

Op die wijze kan een zorgverlener ťn laten zien aan verwijzers, patiŽnten en zorgverzekeraars waar men goed is, ťn kan men een inhoudelijk gesprek voeren met de verzekeraars over kwaliteit in relatie tot de vergoeding. Om uitholling van onze zorg te voorkomen is dit een noodzakelijke slag.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats