Zenuwen - Column Pauline Laumans


De zenuwen zijn belangrijk in het contact tussen het stoffelijke en het etherische lichaam waardoor de zintuigen gestimuleerd worden. Als je ziek wordt veranderen de waarnemingen van de zintuigen. Het zenuwstelsel lijdt ook als het grove zaken moet doorgeven zoals gif, ferme klappen.

Het hart is het middelend orgaan waardoor het de prikkels van zintuigen ontvangt en aanvoelt wat goed of minder goed is. Dit is iets anders dan de prikkels die via de zenuwbanen naar de hersenen gaan en vandaar een reactie geven. Op de zenuwreacties reageren ook de chakraĺs. Het maakt het ook mogelijk om het verschil te ervaren tussen kwaad en goed. In gevaarlijke situaties reageer je gespannen omdat je een gebeurtenis voorvoelt.

Om zenuwen in goede conditie te houden moeten ze met regelmaat ontspannen na een inspanning. De middelende functie heeft indirect te maken met iedere spirituele handeling en spiritualiteit wordt dmv het zenuwgestel aan het lichaam doorgegeven.
Het zenuwgestel wordt geru´neerd door iedere vorm van spiritisme, mediumschap (vreemde entiteiten maken gebruik van het lichaam) en magische praktijken. Is het eenmaal geru´neerd dan is een hogere vorm van spiritualiteit vrijwel onmogelijk. Persoonlijk heb ik dat meegemaakt bij gevorderde trainingen bij het CLI waar de groep dieper leerde waarnemen en enkele anderen dit niet voor elkaar kregen doordat ze zich bezighielden ooit met Reiki of mediumschap.

Als je gevoelig bent heb je een soort antenne uitstaan die elke disharmonische en schadelijke trillingsgolf registreert mits je onderscheid hebt leren maken tussen de verschijningsvormen van energie en achter maskerades hebt leren kijken. Energie kan ook een oude boodschap weer in het hier en nu zetten. Heb je wel weet van die oer oude boodschap dan spreek je van intu´tie dan kun je de situatie waarnemen en dmv vragen stellen en naar de antwoorden luisteren het geheel duiden.

De zenuwen worden door voortdurende passage van impulsen verfijnd en overgevoelig voor grove zaken zoals wreedheid, keiharde materiŰle belangen en ruzies. Hun zenuwstelsel verdraagt dit niet langer. Daardoor wordt in de huidige tijd waar grofheden schering en inslag zijn het zenuwgestel overmatig geprikkeld (reclame, nieuws, moderne media), en word je als gevolg daarvan zenuwziek, overspannen of je krijgt een burn out.

Je raakt dan volkomen los van de verbinding met je hogere zelf en met de wereld om je heen.alle fijnere trillingen (hoog frequent), de ijle boodschappen komen niet meer door omdat het zenuwstelsel vermoeid en ongevoelig is geworden. Daardoor keren sommigen zich teleurgesteld af van het innerlijke pad omdat ze geleidt werden door false profeten die slechts uit waren op hun geld en hun goedgelovigheid of bezeten (bezet door) door andere entiteiten. Immers de mens luistert maar wat graag naar gewenste boodschappen. Dit wordt de Aquarius psychose genoemd.

De zevenwerkelijkheden waarover deze columns gaan zijn dicht gegaan omdat er de verkeerde prikkels waren. Hun ziel blijft leeg (ongevoed) ze zijn moe van het harde werken zonder enig resultaat omdat ze geloofden, hun ogen (innerlijke) sluiten zich oververmoeid voor de dingen achter de uiterlijke vorm. Ze zijn feitelijk overspannen door misbruik of hersenspoeling dat alles slechts afloopt ( donderpreken bij rigide geloven zoals vormen van het calvinisme) of de lege worst die voorgehouden wordt die slechts voorspoed en liefde voorhoudt.

Elke vorm van strijdt, ruzie, lichtloosheid, overdadige spanningen, dwangmatigheid, onreine gedachten tasten het zenuwstelsel aan. Het vernietigt onze verbinding (communicatie) met onze buitenwereld. Dwz de medemens, de planten, bomen, dieren en dingen. Op die manier kan de mens niet eenworden omdat daarvoor verbondenheid nodig is. Verbondenheid en eenwording vindt plaats bij gelijkwaardige zielen. Gelijkwaardige zielen zullen elkaar altijd herkennen. Als je mensen dwingt tot handelingen (hedendaagse vormen van religie en oude religie) dan roept dat weerstand / spanningen op en als die spanningen heftig genoeg zijn of lang aanhouden dan wordt de mens ziek omdat hij niet meer in balans kan komen en tegen de aard van zijn levensopdracht handelt.

Een gevoelig (niet emotioneel) mens ervaart de pijn bij het lijden van elk levend wezen in zijn omgeving. Het wordt herkent nog voor de ander het benoemd. Zo ook de massale gewelddadige dood van dieren, planten en mensen ons beroert. Ons trillingsveld verlaagt door de spanningen die we ervaren. We kunnen daardoor onze lichaamscellen niet goed verbinden met elkaar, de energie stroomt er niet meer als vanzelf gemakkelijk doorheen en we raken onze verbinding met de grond (gronding) kwijt. We worden immuun voor dat wat er zich afspeelt. Ons immuunstelsel is aangetast.

De zenuwen de baas blijven doe je door te sporten, een goede diepe ademhalingstechniek, enkele momenten per dag rust te nemen het liefst afgezonderd van kunstmatige geluiden. Rust betekent geen geluiden of slechts enkele zeer harmonische geluiden, geen gesprekken en verder fijne natuurlijke geuren in een harmonische omgeving.
Zo werken de geuren van planten en bomen stimulerend.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats