Yoga maakt mensen vriendelijker


Mensen die wekelijks yogaoefeningen doen ondergaan een verandering in hun karakter en levensstijl. Ze worden vriendelijker, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en gaan gezonder eten. Dat blijkt uit een enquête onder 1000 deelnemers, uitgevoerd door de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

De enquête is gehouden onder yogabeoefenaars die gemiddeld twee keer per week yogaoefeningen doen. Ruim 92 procent van de ondervraagden is van mening dat yoga hen vriendelijker maakt en meer zelfvertrouwen geeft. Bovendien zou yoga zorgen voor een gezonder eetpatroon.

Grenzen

In Nederland ligt het aantal yogabeoefenaars rond de 600.000. Johan Noorloos, directeur van de Nieuwe Yogaschool ziet dit aantal graag toenemen. Aankomende week presenteert hij zijn nieuwe boek YOGA & JIJ, speciaal bedoeld voor mensen die met yoga en meditatie willen starten. “Yoga heeft duidelijk een positieve impact op je leven”, zegt Noorloos. “Je onderzoekt met lichaamshoudingen tegen welke grenzen je aanloopt en hoe je daar mild mee omgaat. Dit vertaalt zich direct naar het dagelijkse leven. Door milder naar je zelf te leren kijken, word je ook vriendelijker voor anderen.”

Omlaag kijkende hond

De meest favoriete yogahouding is de Zonnegroet, zo blijkt uit de resultaten van de enquête. Dit is een serie bewegingen met als doel om spieren in het lichaam te activeren en energiek te worden. Op de tweede plaats staat de oefening Omlaag-Kijkende-Hond ofwel de Downward Facing Dog waarmee je lichaamskracht ontwikkelt. “Er bestaan nog veel vooroordelen over yoga”, zegt Johan Noorloos. “Dat is jammer, want yoga is helemaal niet slechts bedoeld voor lenige, slanke, jonge vrouwen die in de lotushouding kunnen zitten. Iedereen: dik of dun, oud of jong, man of vrouw, kan met yoga energie uit zijn eigen lichaam halen.”


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats