Begrippen wonden en onthoofden


Column Pauline Laumans

Historisch gezien zijn er nog al wat misstanden ontstaan met betrekking tot gebruikte termen in heilige boeken. Enkele van die woorden wil ik u verduidelijken.

Wonden reinigen
Een heel belangrijk item. We hebben allemaal vele ziele wonden. Wonden die we vaak in de loop van de tijd weggestopt hebben totdat een associatie ons eraan doet denken. Vaak bij een emotionele gebeurtenis of een emotioneel televisieprogramma kunnen we dan spontaan gaan huilen en soms de innerlijke pijn van de wonde voelen. Vaak genoeg echter weten we niet waarom we huilen, we weten wel dat het niet echt met die emoties van de ander te maken heeft.

We spelen verstoppertje voor ons echte Zelf. En daardoor lijden we steeds meer en worden we steeds gemakkelijker ziek omdat de balans verstoord is. We wijzen naar andere mensen, naar omstandigheden maar zien niet dat de oorzaak diep in onszelf verborgen is. Pas als we tegen muren aanlopen en in therapie gaan wordt een klein stukje van de sluier opgelicht en kunnen enkele oppervlakkige wonden geheeld worden.

Een veel grotere reiniging van wonden gebeurt als je begint met een intu´tieve training of als je bij een echte healer/reader (die energie kan lezen na minimaal 6 jaar intensieve training) komt. Het is echter een levenslang proces. Voordeel is wel dat je steeds meer inzicht krijgt in wie je nu zelf bent, in balans komt en steeds gezonder wordt. Ook ga je de betekenis van levend leven steeds beter begrijpen. Ook begrijp je steeds beter het leven van een ander mens. De meest vreemde mensen ervaar je daardoor ook in de praktijk weer als je broeder of zuster. Niet vanuit religie of een aflaat maar omdat je beseft dat je ook ooit daar stond en het weer ervaart en je begrijpt wat ze feitelijk nodig hebben en dat is niet wat velen nu krijgen. Helaas is het innerlijke pad van wonden reinigen in onze maatschappij in ongebruik geraakt waardoor we massaal lijden aan auto immuunziekten, dodelijke ziekten en geestelijke ziekten. Het ergste is dat we dit middels onze genen en de druk van de maatschappij doorgeven aan de volgende generatie.

Onthoofden
Een pittig thema in een tijd waarin bepaalde groeperingen van de Islam te kust en te keur mensen onthoofden. Het is een foute interpretatie (letterlijk) van hetgeen bedoeld wordt. Het gaat om het feit dat te veel mensen slechts in hun hoofd leven en niet in hun lichaam. Ze zijn niet ingedaald in hun lichaam (incarneren). Ze handelen slechts volgens cognitieve kennis (= aangeleerde kennis) en hebben vaak een volledig gebrek aan innerlijke kennis. Ze reciteren de bijbel of de koran of enige andere voorganger maar beseffen niet wat deze woorden voor hen persoonlijk in hun huidige leven betekenen. Het wordt ook wel gestegen bij gebrek aan gewicht genoemd. Het begrip intu´tie is hen volkomen vreemd ook al gebruiken ze het woord vaak.

Met onthoofden wordt niets anders bedoeld dan indalen in je lichaam en leren voelen (hart, buik) en leren wat gronden en energiestromen betekent zodat je bewuster wordt van hetgeen er zich in werkelijkheid afspeelt in plaats van dat wat we denken dat er gebeurt (matrix, blauwe pil). Het is leren aards te worden.

Het dragen van hoofd bedekkende kleding zoals keppeltje, petje of hoofddoekjes is een uiting van niet willen gewaarworden van de energie die er bij je kruinchakra mag in- of uitstromen.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats