Gevaar lange termijn van geluidsoverlast


Wie kent dat niet geluidsoverlast. De gehoorschade of doofheid die dat tot gevolg heeft en nu al op steeds jongere leeftijd, maar er is meer schade…

Te beginnen is er de geluidsoverlast door kinderen die niet langer praten of spelen maar gillen. Dit is gevolg van niet geaard zijn en gebrekkige opvoeding.

Verder staan de versterkers van radio, tv, bioscoop, festival zo hard dat we daarna opgezadeld worden met een piep in ons gehoor. Maar ook in de bouw, bij stratenmakers en wegenbouwers wordt nu zoveel herrie gemaakt dat er blijvende gehoorschade ontstaat.

Maar wat denkt u van de gemeentelijke vuilniswagens, straatvegers en grasmaaiers en strimmers die elke dag ongelooflijk veel lawaai maken. Wat denkt u van de buizen in onze straten waar door heen van alles stroomt en geluid maakt. Of wat te denken van bedrijven wiens machines dag en nacht aanstaan en tot ver in de omtrek geluid afgeven. Met name Laag frequent geluid wordt tot op grote afstand als heel hinderlijk ervaren.

Dat het ook anders kan bewezen ze tijdens de stoomdagen in Dordrecht waar er veel muziek was maar geen geluidsoverlast. Of wat de geluidstechnicus in Hengelo bij concert van Martha & The Vandellas voor mekaar kreeg in maart 2016 zo schreef Jelle van Buuren muziekproducent uit Enschede.

Oordopjes is het paard achter de wagen spannen. Geluidsoverlast hoeft er niet te zijn. Er bestaan al geluidsarme auto’s en vrachtwagens, maar ook machines. Helaas de macho wereld (gebrek aan innerlijk kracht) hanteert nog steeds liefst machines die heel veel geluid maken.

Dieren zijn niet makkelijk te vinden daar waar bepaalde geluiden te horen zijn omdat ze aanvoelen dat ze daar niet moeten zijn. Het verstoort hun (innerlijke) zintuigen.
Heel langzaam aan begint er ook bij mensen enig bewustzijn te komen over het effect omdat mensen gehoorschade krijgen. Iets dat we meten kunnen.

Maar gehoorschade is niet het enige.

Met name de Laag frequente geluiden veroorzaken veel schade bij mensen zoals rusteloosheid, irritaties, niet kunnen slapen, lichamen die trillen omdat de fysieke klankkasten het geluid doorvoeren etc.
Het gevolg op lange termijn is gebreksziektes, voortplantings verstoringen, cognitieve stoornissen en andere vormen van degeneratie. Dit alles omdat we zo nodig uiterlijk gericht zijn in plaats van innerlijk gericht zijn.

Slechts in de stilte komen we tot inzichten die er toe doen.

http://www.nrcq.nl/2014/05/27/waarom-het-stil-moet-zijn-op-kantoor-en-hoe
http://www.omwb.nl/specialisten-/geluid-trillingen-en-licht/trillingen-256.html
http://www.laagfrequentgeluid.nl
http://www.grabbits.nl/artikel/op_de_vlucht_voor_geluid_over_misofonie


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats