De impact van versuikering


Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Ortho Linea een jubileumcongres over Advanced Glycation Endproducts (AGEs). Het congres vindt plaats in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Wetenschappelijk Congres over Advanced Glycation Endproducts (AGEs)
AGEs blijken een onafhankelijke risicofactor te zijn voor veel verouderings- ziekten en hedendaagse klachten. We krijgen ze enerzijds binnen via onze voeding, en maken ze anderzijds zelf k aan in ons lichaam.

De huidige leefstijl met een luxe aan voeding zorgt voor een groter aanbod aan AGEs, met ontstekingsprocessen, oxidatieve stress en verandering van cellen en weefsels tot gevolg.

Kennis over wr en he we mogelijk invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan, dan wel terugdringen van AGEs zal therapeutisch van belang zijn in het terugdringen van hart- en vaatziekten, dementie, Alzheimer, diabetes, COPD, osteoporose, nefrotische aandoeningen, leveraandoeningen en oculaire aandoeningen. Allemaal beelden die mede ten grondslag liggen aan dat wat AGEs in het lichaam kan aanrichten.

Het congres geeft inzicht hoe AGEs in kaart kunnen worden gebracht (diagnostiek), waar ze ingrijpen (fysiologie) en wat het gevolg kan zijn (pathofysiologie). Vervolgens welke reguliere en complementaire mogelijkheden we hebben hier iets tegen te doen (reguliere en complementaire therapie). Deze kennis biedt meer mogelijkheden om ziekten te voorkomen of te helpen reguleren in dit "suikertijdperk".

Sprekers

Prof. Dr. Casper Schalkwijk
Bijzonder hoogleraar Experimentele Interne Geneeskunde aan de faculteit Health, Medicine and Life Sciences (FHML), Universiteit van Maastricht Medisch Centrum (Maastricht UMC), met aandachtspunt van onderzoek op de impact van AGEs.

Dr. Jibin Chi
Naast zijn rol als President van de Channel Biomedical Group is Dr. Chi tevens Vice President en wetenschappelijk adviseur van The Society of Harmonic Science International, wetenschappelijk adviseur van de International Cooperation Oxidative Balance, en bestuurslid van Happyears AB in Zweden.

Pim Christiaans
Journalist en uitgever. Hij was hoofdredacteur van Men's Health en schreef en schrijft meerdere populaire boeken over gezond ouder worden.

Jan Blaauw, directeur Ortho Linea
Jan is oprichter en directeur van Ortho Linea, een onafhankelijk opleidingsinstituut voor orthomoleculaire geneeskunde en natuurgeneeskunde. AGEs staan al vanaf 2006 op het lesprogramma binnen de orthomoleculaire geneeskunde opleidingen. Daarnaast houdt hij een praktijk met meer dan 33 jaar ervaring.


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats