Ruim 10% Amerikanen heeft hoge concentraties van toxines in hun lichaam


Aantal verontreinigingen gerelateerd aan ras, armoede, leeftijd en bmi

Universitat Autonoma de BARCELONA

POP's zijn een groep van chemische contaminanten die de mens nauwelijks kan uitscheiden en heel langzaam worden afgebroken en zich daarom ophopen in ons lichaam en het milieu. De meeste POPís worden gebruikt als bestrijdingsmiddelen of zijn industriŽle resten; de meeste POP's besmetten dierlijke en menselijke voedselketens.

Normaal gesproken wordt de 'inwendige besmetting' (in het lichaam van een persoon) door deze chemicaliŽn geŽvalueerd door het controleren van elke verontreinigende stof afzonderlijk, zonder analyse van het mengsel of "cocktail" van POPís dat altijd gevonden wordt in het lichaam. Als men afzonderlijk elke verontreinigende stof bekijkt is het duidelijk dat de meerderheid van de bevolking lage concentraties heeft van POPís, terwijl slechts een kleine minderheid van de bevolking hoge concentraties vertoont van de verontreinigende stof. Dit is zo wanneer elke POP individueel wordt onderzocht.

Miquel Porta, Josť Pumarega en collega's op IMIM realiseerden zich dat niemand op zoek was naar alle POP's gecombineerd in het lichaam van elke individuele persoon, dus niemand had de veronderstelling nagegaan dat de overgrote meerderheid van de bevolking lage niveaus hadden van alle POP's. De veronderstelling bleek onjuist te zijn.

De onderzoekers (wat heel radicaal bleek te zijn) beslisten om te stoppen met te focussen op elke POP afzonderlijk maar op alle POP's. Zo ontdekten zij dat de meerderheid ten minste ťťn POP hadden met hoge concentratie: 67% van de deelnemers aan de studie had ťťn of meer POP's met concentraties boven de 90ste percentiel (de 'top 10' of hoogste 10%).

Ze ontdekten ook dat een belangrijke minderheid verschillende POPís bij hoge concentraties hadden: 13% van de Amerikaanse bevolking hebben 10 of meer POPís met hoge concentraties; d.w.z. elke POP zit in een 'top 10' concentratie (dat wil zeggen bij een concentratie boven de 90ste percentiel).

Vertaling: Andre Teirlinck


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats