Verboden gifgebruik door 1 op 8 mensen met muizen


Twaalf procent van de Nederlanders met muizen in en om het huis zet gif buitenshuis in. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door GfK. Terwijl consumenten het gif alleen in huis mogen gebruiken. Buiten gif inzetten kan onbedoeld andere dieren, zoals egels, uilen en katten doden. Het gif is sowieso gevaarlijk voor kinderen.

Driekwart van de Nederlanders vindt dat muizen voor overlast zorgen. Ze willen het liefst dat muizen in huis snel en allemaal weg zijn. Naast dodelijke muizenvallen en het goed opbergen van eten wordt gif gezien als een van de meest effectieve maatregelen tegen muizen. Een derde van de mensen met muizen kiest voor gif. Muizen sterven hierdoor een langzame en pijnlijke dood. Wanneer de gebruikers van gif horen dat dit andere dieren kan doden en slecht is voor het milieu, dan is ruim de helft van hen - een opvallend grote groep - bereid om voortaan minder of zelfs helemaal geen gif meer te gebruiken. Muizenvallen zijn dan een goed alternatief.

Beter een flat dan een villa op platteland
In de winter trekken muizen naar binnen op zoek naar eten en warmte. Zo had 28 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar muizen in en om het huis. Ze vinden het vooral vervelend dat muizen overal poepen en knagen aan hun eten en spullen. Om de overlast te voorkomen is het belangrijk gaten en kieren in huis te dichten en eten op te bergen in goed afgesloten, metalen of hard plastic bussen en dozen. Lijkt niks te werken? Dan zit er niks anders op dan te verhuizen. Dit onderzoek wijst uit dat de kans op muizen kleiner is als een villa of boerderij op het platteland verruild wordt voor een flat.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats