Supermarkt verkoopt bewust overbodigheden en maakt verslaafd


Wist u dat om uw dagelijkse huishoudelijke boodschappen te kopen u terecht kunt in een supermarkt die veel kleiner is?

Ja, het is waar. Veel van wat tegenwoordig in een supermarkt staat is overbodig. Deze producten zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid en een aanslag op je portemonnee.

Welke schappen kunnen kleiner of kunnen zelfs verdwijnen?

Nou om te beginnen de afdeling sigaretten, snoepgoed,
schoonmaakmiddelen, kant-en-klare producten, soepen, lectuur. Dat rookwaar slecht voor de gezondheid is weten we inmiddels. Lastig als je er nog steeds aan verslaafd bent, maar het hoort niet in een winkel thuis waar je voedingsmiddelen koopt.

Snoepgoed is ook geen voedingswaar. Wel lekker af en toe natuurlijk maar zoetigheid is zeer slecht voor de gezondheid. Als je toch een versnapering wilt kun je deze het beste zelf bakken met natuurlijke ingrediŽnten. Kun je meteen al die suikers, witmeel en harde vetten waaronder palmvet vermijden.

Schoonmaakmiddelen zijn geen voedingswaar. En om je huis schoon te maken heb je maar een paar producten nodig. Het meeste kun je immers gewoon met warm of heet water schoonmaken! Een enkele keer heb je afwasmiddel, allesreiniger of Glassex of een toiletreiniger nodig. Koop nooit bleekmiddel of chloor.

Dat is superslecht voor het milieu omdat het de broodnodige bacteriŽn doodt. En roodvonk zult u niet hebben toch? U bent toch immers een modern en bewust levend mens!

Kant-en-klare producten zijn natuurlijk erg makkelijk. Echter elk half- of heelfabrikaat zit vol met producten die niet goed voor uw gezondheid zijn. Vaak zijn dergelijke producten met een beetje kennis van koken even snel te maken.

Zo ook de soepen. Prachtig maar je krijgt elke keer van een kant-en-klaar product ook veel producten binnen die jouw lijf geen goed doen. Veel soepen zijn in slechts 5 minuten zelf te maken met hele gezonde producten en voor een kwart van de winkelprijs.

Ja, het zogenaamde moderne gemakkelijke leven eist zijn tol! Je raakt verslaafd aan gemak en wordt langzaamaan ziek, ongezond, dik en het kost ook nog eens veel geld.
Kies dus bewust. Weet wat er in de producten zit die je koopt en wat ze op termijn met jouw lichaam doen. Leer gewoon zelf te koken, net zo leuk, veel lekkerder en goed voor de portemonnee.

Pauline Laumans


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats