Levenverstorende herrie straatvegers e.d.


Column Pauline Laumans

Het is waar. Steeds meer mensen worden bewuster en ervaren wat een negatieve invloed al die moderne machines hebben. Ik heb het nu niet over elektriciteitsmasten of internet maar gewoon over de straatveger, de heggenknipper, de bladblazer, hogedrukreiniger en de draaiende motor van een auto die lang stilstaat. Zoals een Canadese grootmoeder het noemde “the male thing”.

Het mannenspelletje wat ons afhoudt van de noodzakelijke fysieke inspanning, ons veel geluidsoverlast bezorgt en bovenal ons lichaam in een ziekmakende trilling zet.

Een van de initiatiefnemers die wat probeert te doen aan de schadelijke gevolgen van onze moderne uitvindingen is http://www.laagfrequentgeluid.nl/

Zie de film “Wonen in het paradijs, leven in de hel”. Zij hebben al veel in kaart gebracht en proberen dit in Den Haag aan de man te brengen. De politiek en de pers zijn echter nog ongevoelig, al hebben vele burgers inmiddels de negatieve gevolgen te dragen (net als dieren en planten).

We creëren steeds meer herrie en stellen dan dat er maatregelen genomen moeten worden. In feite is dat de omgekeerde wereld. Zo zijn er festivals waar ze het geluid kunnen normaliseren (zoals vroeger normaal was) maar dat niet doen. Met als gevolg veel doven en slechthorenden door de herrie en dat oordopjes nu een must worden op een feest. Is het dan nog een feest?

Of wat dacht u van al die gemeentelijke machines of uw eigen ‘male thing’ dat ongemerkt uw lichaam ziek maakt. Daar moet nog nader onderzoek naar gedaan worden, maar de tijd zal leren dat al deze ‘moderne gemakken’ zeer veel ‘ongemakken tot zelfs de dood aan toe’ veroorzaken. Een mogelijk antwoord is resonantie techniek. Maar ook hier is het weer dat het de omgekeerde wereld is. De oorzaak wordt niet aangepakt en dus moet de burger betalen voor een mogelijke remedie.

Inmiddels is bekend dat geluid stress geeft, blootstelling aan harde geluiden het hart- en vaatstelsel aantast. De bloeddruk en stresshormonen nemen toe. Dus ook de adrenaline komt vrij, waardoor er meer geweld is op straat.
De trillingen zetten zich voort via de grond en komen dan bij apparatuur terecht die er schade van kunnen ondervinden.

De mens die veel fijngevoeliger is ondervind ook schade, maar daar is nog steeds niet afdoende onderzoek naar gedaan wat het stelselmatige effect van geluid en of trilling teweeg brengt bij de mens. Dat het schade aan apparatuur teweeg brengt is inmiddels duidelijk. Het is mogelijk gereedschappen en machines trillingsarm te construeren. En er kunnen maatregelen genomen worden om de werk- en woonomgeving te beschermen tegen trillingen of geluidsoverlast. We doen het alleen nog niet omdat we nog steeds de paard achter de wagen spannen en wachten tot mensen massaal ziek worden of klagen.

De normen waaraan de mens wordt blootgesteld liggen te hoog. Dit omdat de overheid geen rekening wenst te houden met de schade van ‘onzichtbare’ invloeden (geluid, trilling, straling) en de burger opoffert.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en iedere week de column van Ron Fonteine ontvangen ? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en ontvang meteen ook het Leefbewust ebook. Je email adres wordt niet aan derden verstrekt en uitsluitend voor deze nieuwsbrief gebruikt.

Aanmelden


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats