Column - Invloed stress van anderen op jou


Knieval voor energiezuigers 6

U kent het vast wel zo een manager die om vijf voor vijf een telefoontje van een klant krijgt en ja die order moet die dag nog de deur uit. Net op het moment dat de collega’s bezig zijn hun werkplek op te ruimen. Maar als de baas het zegt is het tegenwoordig wet geworden en dus moet je wel door blijven werken. Hoeveel klanten gaan straks nog na vijf uur bellen met dergelijke vragen?

Zijn we slaven geworden van de eisen van de ander? Zijn we slaafs en onderdanig aan het worden zoals dat in de Verenigde Staten gewoon is? Willen we de hele dag lijden onder bullying van een baas? Of keren we terug naar tijdperk waarin we samen met de baas een prettig werk en inkomsten genereren waarbij opdrachtgever, baas en medewerkers tevreden zijn? Sta je de ander toe jouw energie weg te zuigen?

Het thuisfront kan er soms ook wat van. Als er iemand stress heeft omdat er gevonden wordt dat iets op een bepaalde manier tot stand moet komen en niet op een andere manier en daarover laaiend kan worden en begint te dreigen en schreeuwen omdat de ander het maar niet wil begrijpen dan kan je je in dergelijke gezinnen afvragen waar die dwangneurose vandaan komt.

Wat kan de een niet accepteren van de ander? Wat maakt dat je de ander niet in zijn eigenwaarde kunt laten? Is het zo erg als de ander iets op een andere manier benadert of afhandelt? Is er maar een goede manier? Sta je dit toe dat anderen jouw kostbare levensenergie misbruiken?
Feit is dat dergelijke situaties alle betrokken partijen stress bezorgen. Stress is daarmee een conflictbron en dus ook de voedingsbodem voor ziek worden.

Mensen we doen het onszelf aan als we zonder weerwoord de ander de ruimte geven om ons te onderdrukken of ons uit te laten schelden!

Kom op voor jezelf en je mensenrechten! Wees niet langer sub assertief, onderdanig uit angst voor…?

Uit angst om je baan te verliezen of uit angst voor je relatie? De historie leert dat daar waar het volk opkomt voor zijn rechten er veelal een ommekeer plaatsvindt die vrucht draagt mits de verandering voordelen biedt aan alle betrokkenen. Energetisch biedt het je veel meer voordelen omdat je jezelf begint heel te maken als ziel en je niet langer toelaat dat je ziel vertrapt en versplinter wordt. Met elke bewust stap wordt je innerlijk krachtiger en gezonder.

Pauline Laumans


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats