De statine leugens


Er bestaat géén SLECHT CHOLESTEROL

Er is maar één cholesterol, een superbelangrijke, voor het leven essentiële stof, die je niet mag verlagen! LDL, HDL en VLDL zijn transporteiwitten.

De term “slecht” cholesterol is de allergrootste valse marketingtruc van de vorige eeuw! De gevolgen zijn enorm; een algemene verslechtering van de gezondheid, een enorme toename van hart en vaat ziekten, aanpassingen van de levensmiddelenindustrie met verlaging van (gezond) vet en een enorme toename van suikers m.n. fructose. Gevolg hiervan is de explosie van obesitas. En waar het allemaal om te doen was: MILJARDEN winsten voor de farmaceutische industrie!

Hoe is het ontstaan?
Kort na het lanceren van statines, die het cholesterolgehalte in je bloed aantoonbaar verlagen, werden deze medicijnen steeds meer gepromoot en zelfs als “life-style drug” vrij verkocht met de hype om maar geen vetten binnen te krijgen. Iedereen van jong tot oud en zelfs zwangere vrouwen gingen ze slikken, met desastreuze gevolgen.

Toen begonnen ze onderscheid te maken aan welke transporteiwitten het cholesterol in je bloed gebonden is. Cholesterol is niet oplosbaar in water en om door de bloedbaan naar alle cellen in je lichaam vervoerd te worden is het gebonden aan LDL (dit vervoert veel vet-oplosbare stoffen zoals ook vitamines), wat overblijft wordt door een kleiner eiwit HDL terug naar de lever vervoerd. Als er minder cholesterol beschikbaar is, wordt er dus ook minder gebonden aan LDL.

Toen heeft een van de grootste fabrikanten (Merck) een reclame actie gestart.

Doordat de LDL fractie door statines dus lager is geworden (LDL zelf is absoluut niet minder geworden), en hierdoor de verhouding dus meetbaar verandert (HDL stijgt niet, maar de verhouding verandert), hebben ze dit statistische leugentje rechtstreeks aan het grote publiek verkondigd. In grote reclamecampagnes hebben ze dus cholesterol wat vervoerd wordt door LDL “THE BAD GUY” genoemd. Een explosieve stijging van de verkoop was het gevolg.

De studie geneeskunde, welke al ruim een eeuw nu studie medicijnen heet, wordt hoofdzakelijk gefinancierd door de farmaceutische industrie. Door “bewijzen” dat LDL daalt door statines, is dit gewoon in de studie aan alle artsen geleerd. En door de normaalwaarden zo’n 20% naar beneden bij te stellen, hebben de farmaceutische bedrijven hun miljarden inkomsten gegarandeerd.

Jetty van der Graaf


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats