Reaktie lezers - het drogeren van ouderen


Hallo Ron,

Je nieuwsbrief laat me even in de virtuele pen kruipen.

Op dit moment spreekt me dat stukje over ouderen en medicijnen erg aan. Mijn moeder van 85 heeft ondertussen een la vol van die rommel en ze voelt zich er zeker niet beter bij. Iedere keer komt er weer wat anders bij, om de bijwerking van een medicijn te verhelpen. Triest is het. Ik ben ontzettend tegen medicijnen, terwijl mijn dominante zus er erg voor is. Je weet dan wel, wie er wint.

Mijn moeder begon zich steeds slechter te voelen. Wankel op de benen en klaagde erg over een droge mond. Bijwerking van medicijnen, want ze had de stoute schoenen aangetrokken en toch de bijsluiters maar eens gelezen. Wat ze van mijn zus niet mocht doen. Afgelopen week is ze verschillende keren gevallen. Woensdagavond op een erg verkeerde manier en ze viel met haar hoofd op de drempel van de badkamervloer. De nodige hechtingen achter op haar hoofd en gelukkig viel het in eerste instantie verder mee. Tot het moment dat ze verward raakte en men erachter kwam, dat ze niet meer plaste en ze in het ziekenhuis werd opgenomen en een catheter kreeg.

Gisteravond bezocht ik haar en bij navraag vertelde ze me, dat ze sinds een maand, amper kon plassen. Ze had allerlei onderzoeken gehad en alles was goed, zelfs haar urine. Dat hoort nou eenmaal bij de ouderdom kreeg ik te horen, maar dat wil er bij mij niet echt in. Het komt vaker voor hoorde ik van een bekende van de thuiszorg. En er was dan geen oorzaak voor te vinden. Ik denk dan aan mijn moeder, die al een aantal jaar last heeft van een ontzettende droge mond en altijd een glas water bij zich heeft staan.

Misschien niet dat die droge mond de oorzaak is, van het niet kunnen plassen, maar wel de enrme hoeveelheid medicijnen met al hun bijwerkingen. En dan vooral, die goedkopere en wisselende medicijnen. Want daarvoor heb ik al eens contact opgenomen met de apotheker. En ooit is dit begonnen met een antidepressiva, omdat mijn vader dement werd. Daarvoor had mijn moeder nooit medicijnen. Ik schrijf je dit, omdat je misschien wel meerdere verhalen krijgt over ouderen en medicijngebruik en ik er van kan leren.

Groetjes
Trees


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats