PatiŽnten dupe van leveringsproblemen producent schildkliermedicijn Thyrax


Met verbijstering en grote bezorgdheid heeft Schildklier Organisatie Nederland (SON) kennisgenomen van het bericht dat de schildkliermedicatie Thyrax binnenkort niet meer leverbaar is. De oorzaak zijn problemen bij de verplaatsing van de productie door producent Aspen naar Duitsland en het niet tijdig gereed hebben van de eisen voor de productielijn. ĎHet is een fout in de planning waarvan schildklierpatiŽnten nu de dupe wordení, zegt Rietje Meijer, directeur SON.

Thyrax is het bekendste schildkliermedicijn in Nederland, waarvan zoín 350.000 schildklierpatiŽnten afhankelijk zijn. Het bericht over de leveringsproblemen, waarvan de volledige tekst te vinden is op schildklier.nl, komt van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Nadat SON de afgelopen twee jaren hard en succesvol heeft gestreden tegen het gedwongen wisselen van merk, zorgt de producent Aspen nu zelf voor een gedwongen switch. Een overstap die voor duizenden patiŽnten, zo leert de ervaring uit eerdere veranderingen, forse lichamelijke en psychische klachten kan opleveren. Vorig jaar nog leverde enkel een verpakkingswijziging van Thyrax al meer dan 2.000 klachten over bijwerkingen op.

Ongeloof

ĎBij patiŽnten overheerst woede en ongeloof. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? De producent lijkt het overzetten van de productie te hebben onderschat. SON wil dit tot op de bodem uitgezocht hebbení, aldus Rietje Meijer. Dat leidt helaas nu niet tot een oplossing van het huidige leveringsprobleem, dat nog maanden kan duren.

Wat kunnen patiŽnten doen?

PatiŽnten moeten de websites van SON en het CBG in de gaten houden. Die zullen de laatste stand van zaken laten zien. SON vraagt advies aan haar Medische Adviesraad en verwacht op korte termijn een brief van hen. Mogelijk vandaag nog publiceert SON deze op haar website. Daarnaast onderhoudt SON nauwe contacten met het CBG over wat patiŽnten te doen staat. ĎDaarbij kijken we ook naar het voorkeursalternatief, want deze medicatie luistert nauw. Te allen tijde geldt dat patiŽnten met hun arts overleggení, benadrukt Meijer.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats