Brabant Water: Zet onderzoek vooral in op duurzame energievormen


In het Energierapport 2016 blijven alle opties open

In het Energierapport 2016 is een integrale visie opgesteld voor de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. In dit kader zijn diverse opties voor de Nederlandse energiemix beschreven.

Zo blijft naast kernenergie de winning naar schaliegas nog steeds een optie. Wel start de minister een internationaal onderzoek naar de eventuele milieurisico's van dat laatste. In het kader van drinkwaterveiligheid is dit voor Brabant Water te beperkt.

"Breid het onderzoek uit naar die energievormen, die duurzaam en wellicht beter inpasbaar zijn in relatie tot andere ondergrondse functies zoals drinkwaterwinning. Aardwarmte en Warmte- en Koude Opslag (WKO) zijn voorbeelden van dergelijke energievormen", aldus Gu´ljo van Nuland, Algemeen Directeur van Brabant Water.

Kennisdeling
"Wij gaan graag in gesprek met het Rijk over duurzame energievormen, zoals WKO en aardwarmte. Wij zien het ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze kennis van het grondwater, de ondergrond en bodemenergiesystemen op landelijk niveau te delen", voegt Gu´ljo van Nuland toe.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats