Ruiken en innerlijk ruiken is een van de zeven basisvaardigheden om te leren te leven


Column Pauline Laumans

Deel 4a
Wie ooit verliefd is geworden weet dat je aangetrokken wordt door de geur van de ander. Elk mens heeft een bepaald trillingsniveau (ontwikkelingsniveau) en zielen ruiken (onbewust) dat de geur van de ander bij hen past of niet. We weten dat het goed is als de geur van de ander (zijn bloed) ons niet afstoot.

Ademen in een reine omgeving geeft de ziel verlichting, verruiming en ontdoet hem van een egocentrische druk. Dergelijke natuurlijke geuren van in het wild groeiende kruiden en planten accentueren de reinheid en geven de mens een onberedeneerd (vaak onbewust) gevoel van geluk.

Door luchtverontreiniging, kunstmatige middelen en drugs worden onze ademhalingsorganen geprikkeld. Het gevolg is dat het reukmechanisme degenereert.

De natuurlijke levensvoorwaarden zijn dermate verstoord dat de ziel, die afhankelijk is van de reuk, belemmerd wordt door de disharmonie binnen de natuur.

We ademen geuren in van afbraakprocessen, die de dood dienen. Denk maar aan de afvalbak, de vuilnisberg, of hoe boeren tegenwoordig hun land bemesten. Het zijn ziekmakende geuren. Andere ziekmakende geuren zijn die van bepaalde industrieŽn, parfums en geurverspreiders in huis en op het toilet.

Hogere diersoorten verlaten zich uitsluitend op de reuk. Daarmee herkennen ze elkaar, gevaar, de weg, bronnen etc. De huidige kwekerijen van planten en bomen zorgen ervoor dat de natuurlijke weg losgelaten is. Hierdoor zien planten er wel mooi en gezond uit, maar zijn ze van hun oorspronkelijke trillingsgetal berooft geuren ze niet meer. Insecten en dieren vermijden dergelijke kunstmatig gekweekte planten niet en kiezen indien mogelijk de nog aanwezige planten en bomen met een hoog trillingsgetal.

De eerste mensen konden zich ook verlaten op hun reuk maar inmiddels zijn we onze innerlijke vermogens behoorlijk kwijtgeraakt. De mens geeft de voorkeur aan geuren die bij zijn aard en zijn type passen. Er zijn geuren die misleidend, bedwelmend en prikkelend zijn. Een geur mist nooit zijn uitwerking op de mens.

Het opsnuiven van bepaalde kruidengeuren schenkt gezondheid, kalmte, levenskracht of moed.

Het je omringen met welriekende geuren is een (on) bewuste maskerade van de ziel. De keus van een geur kan de inborst van een mens bepalen, zoals de bij hem behorende klanken en de bij hem behorende kleuren hem kenmerken. De natuurlijke lichaamsgeur behoeft nooit onaangenaam te zijn, slechts ziekelijke aandoeningen, overspanning en verwaarlozing veronaangenamen de geur.

Wordt vervolgdÖ


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats