Blootstelling aan tabaksrook in het huis verhoogt kinderziekten


Het onderzoek dat is gepresenteerd op de vergadering van Pediatric Academic Societies 2016 stelt vast dat kinderen die leven met rokers vaker medische zorg nodig hebben.

American Academy of Pediatrics

BALTIMORE, MD - Kinderen die met rokers samen leven belanden vaker in het ziekenhuis dan degenen die niet worden blootgesteld aan tabaksrook, volgens het nieuwe onderzoek aan de Pediatric Academic Societies.

Er werd onderzocht hoe de blootstelling aan tabaksrook en het zorggebruik bij kinderen zich aan elkaar verhoudt. De onderzoekers analyseerde gegevens van 2011-2012 uit de Nationale Enquête over de gezondheid van kinderen, die wordt uitgevoerd door het Amerikaanse Centers for Disease and Control Preventie van de National Center for Health Statistics. Ze keken naar de patronen van zorggebruik onder kinderen variërend in leeftijd van pasgeboren tot 17 jaar, die leefden met rokers in vergelijking met degenen die niet worden blootgesteld aan tabaksrook thuis.
In het onderzoek toonden de resultaten een totaal van 24 procent van de 95.677 kinderen, wat overeenkomt met een gewogen totaal van 17,6 miljoen kinderen in de Verenigde Staten, die leven met rokers.

Ongeveer 5 procent van de kinderen woonden met iemand die in het huis rookt, wat overeenkomt met een gewogen som van 3,6 miljoen Amerikaanse kinderen.

Onderzoekers ondervonden dat kinderen die met een roker leefde of die werden blootgesteld aan tabaksrook in het huis, significant meer kans hebben op medische zorg. Tegelijkertijd toonde onderzoekers aan dat er beduidend minder gebruik werd gemaakt van tandheelkundige zorg.

Hoofd auteur Ashley Merianos, PhD, een gecertificeerde gezondheidsvoorlichting specialist en assistent-professor aan de School of Human Services aan de Universiteit van Cincinnati, zei dat er verschillende eerdere studies al hadden vastgesteld dat tabaksrook lichamelijke klachten, met inbegrip van luchtwegklachten, een toename van infecties en astma aanvallen, voor de gezondheid bij kinderen veroorzaakt. Nog weinig studies hadden onderzocht of blootstelling aan tabaksrook zich vertaalt in meer frequente pediatrische gezondheidszorg bezoeken.

"Onze bevindingen wijzen erop dat blootstelling aan tabaksrook een grote invloed heeft op de vraag naar diensten in de gezondheidszorg," zei Dr Merianos. "Instellingen waaronder pediatrische instellingen met een hoog aantal kinderen die worden blootgesteld aan tabaksrook thuis, zouden kunnen dienen als effectieve afzetmogelijkheid om verzorgers te informeren over de gevaren van roken rondom de kinderen en deze te helpen om blootstelling van potentieel vermijdbare tabaksrook te verminderen om zo de gerelateerde bezoeken te verlagen en bijkomende kosten terug te dringen", zei ze.

Vertaling: Christa van Drie


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats