Oceanwide Expeditions kondigt nieuwe reizen in Antarctica aan


Na geslaagde expedities in 2013 en 2015 heeft het Nederlandse Poolcruisebedrijf Oceanwide Expeditions twee nieuwe cruises naar de Ross Sea in 2017 aangekondigd. Het tegen ijs versterkte schip 'Ortelius' wordt uitgerust met helikopters voor de twee Antarctica reizen, die vertrekken vanaf het Zuid-Amerikaanse continent. Het schip vaart naar het Antarctisch Schiereiland, waarbij de poolcirkel wordt gekruist, verder naar het westen naar Peter I Eiland, door de Bellingshausenzee langs de ijskap van 'diep Antarctica' in de Ross Sea. De reis gaat verder naar het onbewoonde sub-Antarctische Campbell Island en eindigt na 32 dagen in Nieuw-Zeeland. De tweede cruise biedt dezelfde route, maar in omgekeerde richting.

De Rosszee uitdaging
Het Rosszeegebied van Antarctica is altijd een droom en tegelijkertijd een uitdaging geweest voor Poolreizigers. Het Ross-ijsplateau verhindert een volledig seizoensprogramma en afstanden zijn enorm. Los van de extreme omstandigheden, zijn de landingsplaatsen nog steeds moeilijk te bereiken. "Met de voordelen van de "Ortelius" in combinatie met het gebruik van helikopters, krijgen onze reizigers de mogelijkheid om Antarctica's meest fascinerende plekken te verkennen", zegt directeur Michel van Gessel.

Historische ontdekkingsreizen
De Britse poolontdekkingsreiziger James Clark Ross ontdekte het Rosszeegebied in 1841. Het duurde nog eens 60 jaar voordat de echte race naar de Zuidpool begon toen de British Royal Geographic Society Robert Falcon Scott op zijn reis stuurde in 1901, gevolgd door Ernest Shackleton (1907-09), Japanse ontdekkingsreiziger Nobu Shirase (1910-12) en nog een poging van Scott en de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen die de pool in 1911 bereikte. De hutten van Scott en Shackleton bestaan nog steeds, compleet met inventaris uit die tijd. Ze kunnen nu bezocht worden door de ontdekkingsreizigers van de moderne tijd.

De expeditie
Slechts enkele expedities hebben zich zo ver zuidwaarts naar de Rosszee gewaagd. Oceanwide Expeditions probeert passagiers naar gebieden als het zelden bezochte vulkanische Peter I Island, de hutten van de Britse ontdekkingsreizigers Ernest Shackleton en Robert Falcon Scott op Rosseiland, het Amerikaanse McMurdo station, de Dry Valleys - in geologisch opzicht vergelijkbaar met Mars - en Campbell Island, thuisland van de zuidelijke koningsalbatros, te brengen.

De reis bestrijkt een van de laatste wildernissen op aarde, nauwelijks be´nvloed en bezocht door mensen. De Ross Sea is de thuisbasis van dwergvinvissen, orka's, weddellzeehonden en krabbeneters, adÚliepingu´ns en keizerspingu´ns, stormvogels en jagers.

https://www.youtube.com/watch?v=DM9Oi5pevrQ

https://oceanwide-expeditions.com/


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats