Kunnen ontstekingen bijdragen tot premenstruele klachten?


Mary Ann LIEBERT, INC./GENETIC Engineering News

Vrouwen met premenstruele symptomen (PMS), waaronder stemmingswisselingen, gewichtstoename/opgeblazen gevoel en buikkrampen/rugpijn hebben verhoogde niveaus van C-reactief proteďne (CRP), een biomarker van ontstekingen geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Volgens een artikel in het Journal of Women's Health, een peer-reviewed publicatie van Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers, zou het vinden van een verband tussen ontstekingen en PMS belangrijke implicaties kunnen hebben voor de behandeling en preventie van het gebruik van anti-inflammatoire middelen en voor de vermindering van het risico op cardiovasculaire ziekten. Het artikel is gratis beschikbaar voor download op de Journal of Women's Health website tot en met 16 juli 2016.

Ellen Gold, PhD en medeauteurs, University of California, Davis, analyseerden gegevens verzameld over een raciaal en etnisch diverse groep van midlife vrouwen als onderdeel van de studie van de Women's Health Across the Nation (SWAN). In het artikel “The Association of Inflammation with Premenstrual Symptoms ', rapporteren de onderzoekers een significante associatie tussen een niveau van hoge gevoeligheid CRP (hs-CRP)> 3 mg / L met vier van de vijf geëvalueerde symptomen rond stemmings- en fysische symptomen.

Het begeleidend redactioneel getiteld “Chronic Inflammamtion and Premenstrual Syndrome: a missing Link Found?”, Elizabeth Bertone-Johnson, ScD, Universiteit van Massachusetts, Amherst, luidt als volgt: "De vaststelling van PMS als een inflammatoire aandoening doet vermoeden dat PMS een nuttige waarschuwer zou kunnen zijn voor toekomstige chronische ziekterisico’s ... Deze intrigerende mogelijkheid suggereert ook dat de behandeling van het premenstrueel symptomen met therapieën gericht op ontstekingen positieve effecten zouden kunnen hebben op het risico van chronische ziekten op lange termijn. "

"De meerderheid van de vrouwen ervaren ten minste enkele premenstruele klachten. Het herkennen van een onderliggend inflammatoire basis zou de deur voor extra behandeling en preventie opties openen en een nieuwe kans zijn voor de lange termijn interventie risico's", zegt Susan G. Kornstein, MD, editor-in-Chief van het Journal of Women's Health, uitvoerend directeur van de Virginia Commonwealth University Institute for Women's Health, Richmond, VA, en voorzitter van de Academie van Women's Health.

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats