Bijna alle patiŽnten krijgen nog steeds opioÔden (pijnstillers) na overdosis


American College of Physicians

Meer dan 90% van de patiŽnten met chronische pijn krijgt na een overdosis nog steeds opioÔden voorgeschreven. Daarmee lopen ze een groot risico op nogmaals een overdosis, zo meldt een artikel dat in de Annals of Internal Medicine is gepubliceerd.

Een niet-dodelijke overdosis opioÔden kan een gelegenheid bieden om een verslaving aan middelen te behandelen, maar de behandelpatronen na een overdosis zijn niet bekend. Door gebruik te maken van Optum, een grote nationale database van commerciŽle verzekeringsclaims waarin de gegevens van 50 miljoen mensen over een periode van 12 jaar vermeld staan, konden de onderzoekers 3000 patiŽnten vinden die een niet-dodelijke overdosis opioÔden Ė voorgeschreven voor chronische pijn Ė hadden ingenomen. Uit de gegevens bleek dat 91% van deze patiŽnten nog steeds opioÔden voorgeschreven kreeg na de overdosis. Bovendien kreeg 70% de opioÔden via dezelfde verstrekker die ze ook vůůr hun aanvankelijke overdosis de medicijnen al verstrekte. Bij een vervolgonderzoek na twee jaar bleek dat patiŽnten die doorgegaan waren met het innemen van grote doseringen opioÔden twee keer zo vaak nog eens een overdosis namen, als degenen die stopten met het gebruik na de eerste overdosis.

Volgens de schrijvers onderstrepen de bevindingen de uitdaging waarvoor artsen zich gesteld zien om een evenwicht te vinden tussen de bekende risicoís en de mogelijke voordelen van het voorschijven van opioÔden aan patiŽnten met chronische pijn. Ze zeggen dat dit onderzoek het belang benadrukt van het ontwikkelen van instrumenten die kunnen helpen bij het identificeren en behandelen van patiŽnten die risico lopen op een verslaving aan middelen en/of het innemen van een overdosis.

Vertaling: Astrid Zwart


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats