Wonden uit de kindertijd door pesten kunnen aanhouden tot in de collegetijd


Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign

Pesten tijdens de kindertijd brengt dezelfde lange termijn psychologische trauma's toe op meisjes als fysiek of seksueel misbruik, suggereert een nieuw onderzoek onder collegestudenten.

De studie onder 480 collegestudenten gaf aan dat de schadelijke effecten door pesten jaren kunnen aanslepen met negatief gevolg voor de geestelijke gezondheid bij jonge volwassenheid. Terwijl de meeste van studies over pesten zich richtten op de kleuterschool tot 12de graadsstudenten, onthult deze studie de noodzaak om evaluaties en interventies te ontwikkelen voor de collegestudenten.

Deelnemers aan de studie werden ondervraagd over hun contact met traumatische ervaringen - waaronder pesten, cyberpesten en misdaden zoals diefstal, aanranding, en huiselijk en gemeenschapsgeweld - vanaf de geboorte tot de leeftijd van 17. De studenten rapporteerden ook over hun psychisch functioneren en de symptomen van depressie, angst en posttraumatische stressstoornis.

De studenten die als kinderen gepest werden meldden een aanzienlijk grotere mate van psychische problemen dan hun leeftijdsgenoten. De studie werd online gepubliceerd door het tijdschrift Social Psychology of Education.


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats