Column Pauline Laumans -  Begrippen vader moeder, kleden en voeden van de gebrekkige mens


Historisch gezien zijn er nog al wat misstanden ontstaan met betrekking tot gebruikte termen in heilige boeken. Enkele van die woorden wil ik u verduidelijken.

Vader moeder
Allereerst het begrip vader en moeder. Wie zijn dat? Zijn het onze huidige ouders van dit leven? De ouders die we in enig vorig leven hadden? Al die ouders uit vorige levens of is het iets heel anders? Dat laatste is het geval. Natuurlijk moet je je verzorgers of je ouders dankbaar zijn voor het feit dat je bij hen geboren wordt omdat er toen het gewenste leerthema voor jou aanwezig was of je dat nu leuk vindt of vond of niet. Het zijn echter niet je echte scheppers zoals die bedoeld wordt met eer je vader en moeder. Daarmee wordt namelijk de oudst bekend zijnde schepping bedoelt. En die schepping gebeurde tijdens de oerknal ongeveer 13,7 miljard jaar geleden. 14,7 miljard jaar geleden ontstaat daaruit de aarde en de huidige mens bestaat 200.000 jaar. Daarvoor waren er andere mensensoorten. Toch gaat het over de oerknal waarin hu (you) man (mens) uit elkaar viel om iets nieuws te gaan ontdekken. Het wordt ook wel wo (who) man (mens) genoemd. Beiden zijn voorbeelden van een soort energetische grootheid die ging transformeren. Zoals alles in het universum onderhevig is aan de basiswetten transformatie, destructie en creatie.

Alles wat bestaat komt voort uit dat basisbegin wat we (h)erken en eren als de vader en moeder (schepping). Het wordt door energielezers zo gelezen, maar ook de kwantum fysica ziet dit als een begin.
Een bewust wordend mens weet dat daar zijn oorsprong is en dat hij vervolgens op weg is gegaan om te leren, om zich te ontwikkelen, om wat bij te dragen aan een nieuwe creatie.

Eten
Vervolgens is er het begrip de gebrekkige (hongerige) mens voeden. Moeten we die dan te eten geven? Moeten we die dan geld geven om eten te kopen? Moeten we die aan tafel uitnodigen bij ons thuis? Dat is uiteraard heel aardig, maar dat wordt uiteindelijk niet bedoeld. Bedoeld wordt dat we onze eigen inzichten en innerlijke groei gaan delen (zoals het Bijbelse verhaal van het delen van brood en vis). We moeten liefst elke dag geestelijke groei doormaken en dat heet Religiare. Je herverbinden met de energie om je heen (god zo je wilt, of alles wat er om je heen bestaat. Dit komt immers allemaal voort uit dat ene van de Oerknal) zodat je juiste keuzes kunt (leren) maken. Dan kom je in de beweging (vis) en kun je gaan en staan waar je wilt. Je honger naar inzicht wordt elke dag gevuld door het Ďbroodí (geestelijk voedsel).

Kleden
Dan is er het begrip het kleden van de gebrekkige mens. Wordt daarmee bedoeld kledingstukken zoals wij die kennen? Mogen we niet naakt rondlopen soms? Moeten we onze geslachtsorganen zedig bedekken? Waar gaat dit over? Kleden betekent dat de mens zich moet leren ontdoen van zijn oerzonde en de vele valse kleden die we in de loop van vele duizenden jaren om ons innerlijke Zelf hebben gecreŽerd. Hierdoor hebben we geen Zelfkennis meer, weten we niet meer hoe we ons moeten verbinden met de energie om ons heen (religiare) en hebben we een matrix gecreŽerd, een kunstmatige wereld volgens leugens, bedrog, luiheid, hoogmoed, gulzigheid, wellust, gierigheid en drift, waarmee we het leven afbreken.

Door je bewust te worden leer je al die lagen (kleding te verwijderen) en je eigen kleur te gaan dragen. Dat is je echte kleed. Dan spreek je over Zelfkennis. Het gaat immers om de innerlijke mens en niet om uiterlijkheden. Je echte kleed is alleen te zien voor wie zijn geestesoog heeft ontwikkeld. Dieren hebben dat oog nog vaak.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats