NVWA maakt documenten paardenvleesschandaal openbaar


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag de lijst met producten en namen van de afnemers van het paardenvlees van Willy Selten openbaar gemaakt. Voedselwaakhond foodwatch had in 2013 al om deze informatie gevraagd.

De NVWA weigerde aanvankelijk, maar na ruim twee en een half jaar procederen gaf de rechter foodwatch afgelopen december gelijk en kreeg de NVWA de opdracht de gegevens alsnog te publiceren. Op de lijst staan meer dan 500 verschillende soorten vleesproducten en meer dan 1.800 afnemers.

“De vandaag gepubliceerde lijst toont wederom aan hoe groot het schandaal was. Deze informatie zal het startpunt zijn voor een discussie over maatregelen die moeten leiden tot meer transparantie in de toekomst en betere wet- en regelgeving.” foodwatch gaat de vrijgegeven documenten de komende tijd bestuderen en zal met de NVWA in gesprek gaan om de informatie volledig en goed te duiden.

Foodwatch Nederland
www.foodwatch.nl/


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats