Open brief aan Minister Schippers......


Beste Mevr Schippers

Ik voel mij aangewezen om U een open brief te schrijven i.v.m het eventuele besluit om een wet te verordenen dat de oudere mensen onder ons die nog gezond zijn maar het gevoel hebben overbodig en niet meer nodig zijn in deze maatschappij een levenseinde pil kunnen nemen.

Maar wat is nu het werkelijke probleem?

Onze Maatschappij, ofwel onze waarden en normen, medemenselijkheid, klaar staan voor anderen. Dit is het resultaat van alle bezuinigingen in de zorg, daardoor tekorten in de aandacht naar onze ouder wordende medemens.

Ik ben zelf ruim 40 jaar werkzaam in de zorg. Op vele locaties door het land gewerkt en nog steeds actief, en heb alle veranderingen met lede ogen aangezien. Het is niet dat deze mensen willen overlijden maar deze mensen willen gewoon het gevoel hebben dat zij er nog mogen zijn en meetellen.

Sinds de bezuinigingen in de thuiszorg ziet deze groep mensen niemand meer en zit in een sociaal isolement.

Verzorgingshuizen die worden gesloten dus geen sociale interacties met leeftijd en lotsgenoten. Dagactiviteiten wegbezuinigd dagopvang wegbezuinigd. Pensioenen gekort daardoor sociaal en financieel niet in staat om uit de dagelijkse sleur te komen. Te weinig personeel op de verpleegafdelingen die geen tijd meer hebben voor extra aandacht terwijl zij dit graag willen. Maar vanuit het managment die jaarlijks een taaktellend budget krijgen en als zij hieronder blijven zelf een bonus krijgen wat ten kostte gaat voldoende personeel.

Dus alles bij elkaar opgeteld deze mensen die een doodswens hebben of voelen het werkelijke probleem is, aandacht krijgen in de vorm van voldoende thuiszorg, hartewarmte, medemenselijkheid, hulpverleners in de vorm van op bezoek gaan, gesprekken voeren, wandelingen maken etc.

Beste mevr Schippers deze mensen zijn een voorbeeld voor ons zij hebben oorlog meegemaakt armoede onderdrukking en veel leed. Hebben ons laten zien hoe je een kapot land weer met minimale middelen en maximale inspanning gezamelijk kan opbouwen.

Verdienen deze mensen dan deze uitweg met een levenseindepil.

Of geven wij hen het gevoel dat zij er toe doen ?

Hartelijke groet Sabine de Kruyf, een bezorgde verzorger


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats