Westerse verworven waarden en normen aan het uitdoven


Column Pauline Laumans

Een steeds toenemende normloosheid is wat ons dagelijks in de praktijk en via de media wordt voorgeschoteld. Vrijheid, zelfstandigheid, individualiteit, persoonlijke ontplooiing en uitmuntendheid lijken te vallen voor groepsdwang, conformisme, afhankelijkheid en populisme. Zie hoe eeuwenlange dieper gedachtengoed dat ons steeds verder vrij maakte onderhevig is aan Reli-denken en doen. Onder het mom van politieke correctheid staan we toe dat onze verworvenheden met een streek van een pen worden weggevaagd en staan we toe dat onze geschiedenis wordt vervalst.

Als eerste mag duidelijk zijn dat een scheiding tussen kerk en staat er niet meer is. Of die er ooit helemaal was is een vraag. Echter, momenteel heeft de kerk (religie) het voor het zeggen. Dat is te zien aan de kleding op straat en het strand. Dat is te merken aan het feit dat reli-groeperingen hard aan de weg timmeren om hun positie op cruciale plekken in te nemen. Dit doen ze door een stevig protest te herhalen tot dat we (de meerderheid) buigen.

Ten tweede de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Vrouwen die zodra ze gaan samenwonen of in het huwelijk treden vervallen in onderdanigheid, het recht van het aanrecht, verplicht kinderen krijgen of onaantrekkelijk uiterlijk krijgen aangemeten of in doeken gehuld worden. Een eigen carrière is voor veel vrouwen niet mogelijk. De man maakt carrière en zij moet zich schikken in de tweede positie.

De gelijkheid voor de wet is nog niet overal doorgedrongen. Het is moeilijk om je eigen achternaam te gebruiken, want voor je het weet staat de naam van de man erbij. De vrouw blijft in veel gevallen een aanhangsel van de man.

Gelijkheid van rechtspositie is ook nog niet doorgedrongen. Nog steeds verdienen vrouwen minder dan een man, worden ze veel beroepsgroepen nauwelijks toegelaten tot de hogere regionen en als ze mogelijk in de fase van kinderen krijgen zitten worden ze niet aangenomen of kunnen ze geen carrière maken.

Het dagelijkse leefklimaat en woongenot vervalt door gebrek aan waarden en normen en kennis van ongeschreven regels.

U kent het wel luid lallend over straat lopen, op straat zitten of in de tuin en tot diep in de nacht de buren wakker houden. Praten op gehoorsafstand is hen onbekend.

Geluidsinstallaties in huis of auto die de buren of andere medemensen overlast geven.

Ook feesten met overschrijding van de Db die lichaam en geest ziek maken.

Vuilnis dat ’s nachts naast de ondergrondse container wordt gezet omdat men niet weet hoe die open moet of hoe ze een doos moeten fijntrappen zodat deze past.
Na gebruik je kauwgom, chips, pistachenoten of lege blikjes uit je handen laten vallen met een container of prullenbak in de buurt. Zelfs als dit rondom je eigen huis is. Bekend is dat dit naast verloedering ook criminaliteit verhoogd.

Klussers die menen dat ze na 22.00 uur ’s avonds nog herrie mogen maken of in het weekend ’s ochtends vroeg al beginnen.

Breeduit met meerder mensen op straat of stoep lopen zodat een ander er niet kan lopen. Of op een roltrap niet aan de kant gaan voor mensen die de trap op willen lopen.
Je stoel aanschuiven nadat je van tafel opstaat. Na gebruik de toilet of de tafel schoon achterlaten. Of urenlang in een café hangen zonder consumptie.

Het zijn agressieve uitingen van egocentrisme die met hun groepsgedrag veranderingen afwingen. En door sub assertiviteit (geregeld door onze overheid) durven we niet langer onze mond open te doen. We spreken elkaar niet meer aan op ongeschreven regels of wetten die er zijn om voor iedereen een plezierig woon- of leefklimaat te hebben (assertiviteit). Dit onvolwassen gedrag (subassertiviteit en agressiviteit) leidt tot een ongeciviliseerde maatschappij waar verloedering en het recht van de sterkste geldt.


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats