Doorbraak kan multiple sclerose te stoppen


Universiteit van Queensland

Een internationaal onderzoeksteam heeft aangetoond dat een nieuwe plantaardige drug de ontwikkeling van multiple sclerose (MS) kan stoppen.

Universiteit van Queensland onderzoeker dr Christian Gruber zei dat de doorbraak een stap voorwaarts is in de preventie en behandeling van MS en andere auto-immuunziekten.

"Dit is echt een spannende ontdekking omdat het een geheel nieuwe kwaliteit van leven voor mensen met deze slopende ziekte kunnen aanbieden," zei hij.

Het nieuwe geneesmiddel kan naar verwachting oraal worden toegediend, in tegenstelling tot sommige bestaande MS behandelingen waarbij patiŽnten frequent moeten injecteren.

MS is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door aanvallen die een geleidelijke verslechtering van de gezondheid van de patiŽnt teweeg brengen. Ongeveer 23.000 mensen leiden aan deze ziekte in AustraliŽ en 2,5 miljoen wereldwijd.

Dr Gruber zei dat de nieuwe drug Ė bekend onder de naam T20K - werd gewonnen uit een traditionele medicinale plant, de Oldenlandia affinis.

De medicamenteuze behandeling was succesvol met dierproeven en er zijn octrooiaanvragen in verschillende landen.

"De eerste fase klinische proeven kunnen op zijn vroegs in 2018 beginnen," zei Dr Gruber.

Vertaling: Christa van Drie


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats