Kolenbedrijven boeken Pyrrusoverwinning


Greenpeace, Natuur & Milieu en de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne zijn zeer verbaasd over de uitspraak van de Raad van State vandaag. Die keurde de natuurvergunningen voor de kolencentrales op de Maasvlakte van E.On en Engie goed. Dit betekent dat de kolencentrales gewoon mogen blijven draaien en schadelijke stoffen kunnen blijven uitstoten.

Pyrrusoverwinning
"Maar deze uitspraak van de Raad van State zal een Pyrrusoverwinning voor E.ON en Engie zijn. Als het kabinet haar eigen doel van 25 procent minder CO2 in 2020 wil halen, moeten deze vervuilende kolencentrales alsnog dicht," aldus Geertje van Hooijdonk, hoofd Energie bij Natuur & Milieu. De organisaties roepen minister Kamp op om voor de zomer met een plan te komen om de kolencentrales uit te faseren. In dat plan moeten de kolencentrales uiterlijk in 2020 dichtgaan.

Code rood voor kolen
Alle seinen staan op rood voor kolen: de Tweede Kamer wil een kolen-exit, het kabinet erkent dat een kolenloze elektriciteitsvoorziening nodig is en in Parijs tekenden 195 landen voor een klimaatakkoord dat kolen voorgoed buitenspel zet. "Kolencentrales zijn niet meer acceptabel. Het kolentijdperk is voorbij," aldus Willem Wiskerke, campagneleider klimaat & energie bij Greenpeace.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats