Studie ondersteunt mogelijk verbod op microplastic balletjes


Bron: UNIVERSITY OF PLYMOUTH.

Het bewustzijn van de bevolking betreffende de aanwezigheid van microbeads (microplastic) in persoonlijke verzorgings producten ontbreekt op sommige plaatsen, maar een nieuwe studie wijst uit dat er sterkte indicaties zijn dat een verbod op het gebruik breed geaccepteerd zal worden.

Een studie gedaan door de Universiteit van Plymouth is nagegaan wat de opvatting is over de aanwezigheid van microbeads in beschikbare cosmetica.

Het bleek dat ondanks dat bepaalde groepen mensen zich bewust zijn van zulke praktijken, en toch een wijdverbreide verassing was betreffende de hoeveelheid microbeads, en het gebruik ervan werd omschreven als onnatuurlijk, onnodig en nep.

Het onderzoek komt op een cruciaal moment voor politieke interventies, en schijnt licht op de verschillende factoren die de percepties en antwoorden van de mensen beďnvloeden, en van welke soort barričres nieuwsverspreiders kunnen profiteren als ze zich er bewust van zijn.

Op 16 augustus heeft The House of Commons Environmental Audit Committee een rapport uitgebracht dat aandringt op een verbod op microbeads in cosmetica, als deel van een breder onderzoek naar het potentieel van microbeads om schade aan het milieu toe te brengen.

Deze studie, gepubliceerd in het Marine Pollution Bulletin, betrok sociale wetenschappers, marine wetenschappers en psychologen, en werd gefinancierd door het University's Sustainable Earth Institute.

Vertaald door L CornelissenNuttige links
- Naar de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg korting op supplementen


Terug naar het hoofdmenu


Henk Mutsaers


[ Advertentie ]