Antipsychotische medicijnen zouden niet helpen tegen delirium


WILEY

Een recente, herziene studie van de medische literatuur ondersteunt het gebruik niet van antipsychotische medicatie als preventie of behandeling van een delirium bij in een ziekenhuis opgenomen patiŽnten.

Onderzoekers analyseerden 19 relevante onderzoeken. Bij 7 onderzoeken, waarbij antipsychotica vergeleken werden met placebo's of helemaal geen behandeling voor deliriumpreventie bij post-operatieve patiŽnten, was er geen duidelijk effect op het aantal gevallen.

Gebruikmakend van de gegevens van alle 19 onderzoeken, inclusief de hoeveelheid medische en chirurgische pariŽnten, werd antipsychotische behandeling niet in verband gebracht met de duur van een delirium, de hevigheid, de lengte van het ziekenhuisverblijf, of de doodsoorzaak. De onderzoeken hadden echter aanzienlijke verschillen in vormgeving en uitkomstmetingen.

"Als we op dit moment alle beschikbare documentatie combineren, is er geen dringende noodzaak om het routinegebruik van antipsychotische medicatie ter voorkoming van een delirium te ondersteunen," zegt dr. Karin Neufeld, co-auteur van het Journal of the American Geriatrics Society onderzoek.

Vertaling: Ellen Lam


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats