Rugpijn en menopauze - Column Rein Roos


Het is alweer jaren geleden dat Corry regelmatig onze praktijk bezocht omdat ze last had van een “sciatique”. Deze rugpijn komt veel voor bij vrouwen in de menopauze en heeft weinig te maken met de rug maar veel met het einde van de menstruaties. Albertus Magnus schrijft daarover in 1245: “.. vrouwen zijn minder warm (Yin) dan mannen en het voedsel dat ze eten wordt niet allemaal in vlees omgezet, de Natuur weet het altijd beter en zorgt dat alleen datgene wat nodig is behouden blijft en dat het overtollige naar de plaats wordt gestuurd waar de menstruatie wordt bewaard”.

Hij vervolgt “dat het de uterus (baarmoeder) is die door deze overdaad van materie wordt
verwarmd....”, hetgeen uiteraard van groot belang is voor de vruchtbaarheid. Iedere maand wordt deze overdaad aan materie door de menstruatie verwijdert en vervangen een nieuwe laag. Dit proces van materie opslag in de onderbuik blijft doorgaan ook nadat de menstruatie is gestopt. Dit betekent dat er een eind is gekomen aan de maandelijkse verwijdering ervan. Dit leidt tot een verhoging van het lichaamsgewicht en de omvang van billen en dijen na de menopauze.

2 Fibromyalgie, het op de heupen hebben.
Gelukkig stabiliseren deze veranderingen zich bij de meeste vrouwen zich na enige tijd en vele van hen keren terug naar hun taille van voor de menopauze. Echter bij een kleine categorie is dit niet het geval en de accumulatie van de materie manifesteert zich bij hen op problematische wijze. Deze conditie wordt meestal gekenmerkt door een ernstige pijn in de onderrug, en de heupen. Dit is relatief vaak het geval bij vrouwen die bevallen zijn met een keizer snede of waar borst vergroting, verkleining, amputatie of reconstructie plaats gevonden heeft, zij hebben het vaak “op de heupen”.

Met een klein stemmetje vraagt Corry of ze langs kan komen, dat kan want voor urgente gevallen is er altijd wel een plaatsje te vinden. Kreupelend kwam ze binnen, hees zich met moeite op een stoel, om van daaruit een beschrijving te geven van de vreselijke pijnen.... ….waaronder ze lijdt en die haar enige dagen in het ziekenhuis deden belanden, waar men ook niets
kon” vinden”. Uiteindelijk kon ze onder de morfine weer terug naar huis. Je hebt last van wat wij
noemen “de groene draak” iets wat ook wel bekend is onder de naam “fibromyalgie”.

Zoeken naar de oorzaak
Onze polythelia acupunctuur schema is al jarenlang zeer effectief gebleken bij de behandeling van fibromyalgie, maar is onduidelijk is, waarom het bij Corry na jaren afwezigheid zo plotseling de kop weer opsteekt. Iets gegeten wat niet goed was, ben je gevallen, heb je je gestoten? In tegendeel alles was fantastisch, mijn zoon en schoondochter waren er met hun pas geboren baby...

Dan valt het kwartje. Je hebt, als grootmoeder, de baby geknuffeld? Natuurlijk want ze is fantastisch en daarom staan we samen op foto's die via internet zijn verstuurd. De polythelia behandeling wordt aangepast aan Corry's lichamelijke conditie en duurt iets langer dan gewoonlijk. Het resultaat is gunstig en er wordt zelfs een klein buikdansje, als controle,
uitgevoerd. Als ze weer goed gezeten is komt het volgende onverwachte commentaar...

Het Grootmoeder – Kleinkind syndroom
Ik denk dat de vreselijke pijnen zijn ontstaan door de aanwezigheid van je klein dochter. Ik denk dat omdat ik een soortgelijk geval heb meegemaakt met Jocelyne, die al jarenlang regelmatig behandeld wordt vanwege “de groene draak”, veroorzaakt door de aanwezigheid van een keizersnede.

Ondanks de behandeling, werd ook zij wegens hevige pijnen opgenomen in het ziekenhuis waar
men “niets kon vinden”. Dat was het verhaal toen ze voor behandeling in ons praktijk terugkeerde. “Ben je gevallen heb je je gestoten of is er iets anders gebeurd?” werd door ons gevraagd.

Een blijde gebeurtenis
Ja, mijn dochter was op bezoek met haar pas geboren kind. iets dat mij als Oma enorm plezier deed totdat ik geveld werd door vreselijke pijnen, waarvan ik al jaren, dankzij de acupunctuur, verlost was. Dus Corry waarschijnlijk heeft dit “Oma – Kleinkind Syndroom” ook bij jou toegeslagen.
Een andere vorm van de Grootmoeder – Kleinkind relatie is bekend uit de antropologie. Van
Marokko weet men dat grootmoeders daat het zogen van hun kleinkind over kunnen nemen als de moeder zelf, om een of andere reden, niet meer in staat is deze taak uit te voeren.

Dit alles geeft de indruk dat er een intensief, contact lijkt te bestaan tussen een pasgeboren kind en een grootmoeder. Echter vrij recentelijk stond in een Nederlandse mainstream krant dat een vrouw van een en twintig jaar al in haar menopauze was geraakt.

Als reden werd aangehaald dat zij als adolescent zich sterk aangetrokken voelde tot pas geboren baby's. Het lukte haar om haar interesse te combineren met een beroep dat zij meerdere jaren uitoefende en wat waarschijnlijk de oorzaak was van haar vroegtijdige onvruchtbaarheid.

Elektrische velden
Hormonen, vooral buiten het lichaam lijken zich te gedragen net als aether in de 19e eeuw. Dat was een geheimzinnige tussenstof waaraan een groot aantal werd toegeschreven. Daarin tegen geladen deeltjes en elektrische velden zijn een realiteit en hebben deze geheimzinnigheid niet nodig.

Metingen uitgevoerd op een zich bewegende poes maakten duidelijk dat elektrische velden van 20.000 – 50.000 V/m werden opgewekt. Deze velden zijn voldoende om een aantal elektrische veldlijnen op het meest gepunte deel van het gezicht van een bezoeker te concentreren.
Het zijn de minuscule allergenen waarmee de poes is omringd die door het volgen van deze
veldlijnen in korte tijd bij de bezoeker terecht komen en daar worden ingeademd. Niet lang daarna wordt het duidelijk of de bezoeker al dan niet allergisch is voor poezen.

Lucht zuivering
Wordt er echter gerookt in de ruimte, sigaar, sigaret of moxa staaf, dan gedragen de vaak positief geladen rookdeeltjes zich als fibers zoals gebruikt in filters, waardoor de allergene reactie van de bezoeker wordt afgezwakt of zelfs verdwijnt. Dit betekent dat de deeltjes negatief geladen zijn. Dit correspondeert met het ladingsteken op bacteria die zich door de lucht verspreiden en daarbij gebruik maken van de veelal positieve ruimtelading van het aard electrisch veld. Gedurende meer dan een halve eeuw werd de proliferatie van deze bio pollution binnenshuis aan banden gelegd.

Het was de positieve lading op de beeldbuis van de televisie die allergenen en bacteria afving op soortgelijke wijze als de kaarsen deden tijdens pest periodes in de Middeleeuwen. De tegenwoordige LED tv schermen hebben helaas deze lucht zuiverende functie verloren.

De baby, een deeltjes generator
Pas geboren kinderen hebben vaak huidproblemen in de vorm van van witte puistjes, een hele droge huid en huidschilfers. Kunstvezels die op grote schaal tegenwoordig worden gebruikt zijn in staat zich door wrijving elektrisch op te laden, de zogenaamde tribo elektriciteit. Hierdoor verspreidt baby's genetisch materiaal in de vorm huidschilfers zich door de ruimte en
worden en worden herkend door het hormoon systeem, Pericarde – Drieverwarmer, van Oma. Dit
activeert de emoties, de Lever en Gal Blaas. Het is de Nier die deze actie moet beperken. Echter bij de vrouw in de menopauze is de Nier verzwakt en is vaak niet meer in staat dit te doen.
Hierdoor ontstaat bij een Fibromyalgie gevoelige vrouw een meekoppeling tussen de Gal Blaas en
Lever meridiaan met als gevolg Oma Corry's uiterst pijnlijke ervaring.

Conclusie
Maar als de groene draak zich tegenwoordig vaak manifesteert bij vrouwen die een keizersnede hebben gehad of waar modieuse operaties aan de borsten zijn uitgevoerd, dan moet “het op de heupen hebben” vroeger veel minder vaak zijn voorgekomen. Dat is verre van zeker als we weten dat meer dan 20 eeuwen, tot in het eind van de 19de eeuw de term "hysterie" verwees naar een emotionele aandoening bij vrouwen die werd veroorzaakt door verstoringen van de uterus of baarmoeder (van het Griekse ὑστέρα hystera "uterus").

Het was Sigmund Freud die in het begin van de 20ste eeuw zijn theorie over psychoanalyse losliet
op hysterische Weense vrouwen uit de hogere stand. Vrouwen die zo het betaamde, in korsetten zaten ingesnoerd waardoor hun organen en zelfs de skeletten gedeformeerd werden. Dat dan uterus en materie transport in gedrang komt is niet te verwonderen met als gevolg de
ernstige psychologische stoornissen. Maar in plaats van naar deze oorzaken te kijken, worden de
gevolgen “behandeld”. Vrouwen zullen het daarom nog lange tijd “op hun heupen” hebben.

EARTH ELECTRIC JOURNAL, RON[2016]ANN1, p3 ©2016 R. A. ROOS, A. van WIJK


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats