Acupunctuur die gegeven werd in een geneeskundige instelling verminderde symptomen van de menopauze


WAKE FOREST BAPTIST MEDICAL CENTER

Volgens onderzoekers aan het Wake Forest Baptist Medical Center kunnen acupunctuur behandelingen het aantal opvliegers en het nachtzweten, geassocieerd aan de menopauze, verminderen met zo veel als 36 procent. De bevindingen zijn gepubliceerd in de Juni uitgave van het tijdschrift Menopauze.

“Ofschoon acupunctuur niet bij elke vrouw werkt, bewees onze studie dat acupunctuur, het aantal opvliegers en nachtzweten verminderde en dat dit aanhield tot zes maanden nadat de behandelingen waren gestopt”, aldus Nancy Avis, Ph.D., professor in volksgezondheid aan de Wake Forest Baptist Center en hoofdauteur van de studie.

De studie, die gefinancierd werd door het National Institute of Health, omvatte 209 vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar die geen menstruatie gehad hadden voor tenminste drie maanden. En die minstens 4 opvliegers per dag hadden in de afgelopen twee weken. Deelnemers ontvingen een basis beoordeling en werden daarna willekeurig in twee groepen verdeeld.

De eerste groep ontving acupunctuur behandelingen gedurende de eerste zes maanden. Daarna werden ze, zonder behandelingen gevolgd voor de tweede zes maanden. De tweede groep kreeg gedurende de eerste zes maanden geen acupunctuur, maar wel gedurende de tweede zes maanden.

De deelnemers kregen 20 behandelingen binnen zes maanden, uitgevoerd door erkende ervaren acupuncturisten. Alle deelnemers hielden dagelijks een dagboek bij, waarin zij het aantal en de ernst van de opvliegers noteerden. Zij beantwoordden vragen over andere symptomen elke twee maanden.

Avis zei dat de studie was opgezet zo dat het meer “echte wereld zou lijken, door de regelmaat en het aantal van de acupunctuur behandelingen over te laten aan de deelnemers en acupuncturisten. Na zes maanden rapporteerde de eerste groep een gemiddelde van 36,7% vermindering in de regelmaat van de opvliegers, vergeleken met het uitgangspunt. Na een jaar bleven de voordelen, terwijl de deelnemers een gemiddelde bleven houden van 29,4% vermindering van het uitgangspunt.

De tweede groep rapporteerde een 6% vermeerdering in de regelmaat van de symptomen, gedurende de zes maanden dat zij geen acupunctuur kregen. Maar had dezelfde resultaten - een gemiddelde van 31 % vermindering in de regelmaat - als de eerste groep, toen ze gedurende de tweede helft van het onderzoek acupunctuur kregen. “Er bestaan een aantal niet hormonale opties om opvliegers en nachtelijk zweten te verminderen voor vrouwen,” zei Avis. “Geen van deze opties schijnt voor iedereen te werken, maar onze studie wees uit dat acupunctuur van een erkend acupuncturist vrouwen kan helpen zonder bijwerkingen. Onze studie wees ook uit dat het maximale voordeel begint na ongeveer acht behandelingen.”

Avis waarschuwde dat het effect dat in de studie behaald werd, kan liggen aan de bijkomende zorg en aandacht die deelnemers ontvingen of de verwachting van voordeel. Ze zei ook dat aanvullend onderzoek nodig is om de individuele verschillen te bekijken gedurende de acupunctuur behandelingen.

Vertaling: Heleen Teunissen


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats