Nieuwe aanknopingspunten in de strijd tegen Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)


Nieuwe bevindingen betreffende de pathologie van CVS brengen onderzoekers van Griffith University dichter bij het identificeren van de oorzaak van deze invaliderende ziekte.

GRIFFITH UNIVERSITY

Dit nieuws komt van een team van het National Centre for Neuroimmunology and Emerging Diseases van het Menzies Health Institute in Queensland.

Hoogleraren Marshall-Gradisnik en Don Staines en hun onderzoeksteam hebben aanzienlijke verstoringen gevonden in de cellulaire functie van mensen met CVS.

CVS – dat ook bekend staat als ME (myalgische encefalomyelitis) – is een complexe ziekte die wordt gekenmerkt door een verslechterd geheugen en slechte concentratie, stofwisselings-, hart-, darm- en immuunstoornissen en een slopende spierpijn en vermoeidheid bij inspanning (ook bekend als neuro-immune uitputting).

De schatting is dat CVS/ME voorkomt bij 1 tot 2 procent van de wereldbevolking. “Hoewel het patho-mechanisme van CVS/ME niet bekend is, verschaffen deze recente bevindingen van de NCNED-onderzoekers wel verder bewijs voor de pathologie van deze ziekte,” zegt Professor Sonya Marshall-Gradisnik, aan de vooravond van de International CFS Awareness Day op donderdag 12 mei.

De resultaten, die zijn verschenen in het Journal of Translational Medicine, duiden op significante verschillen in de intracellulaire overbrenging van signalen in de cellen van CVS-patiënten.

“In deze groep zien we dat disfunctionele signalering kan bijdragen aan een verstoorde celactiviteit. Deze bevindingen komen overeen met onze eerdere resultaten en met geconstateerde symptomen bij patiënten,” zegt Professor Staines.

Vertaling: Astrid Zwart


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats