Horen en luisteren is een van de zeven basisvaardigheden om te leren te leven


Column Pauline Laumans

Deel 2

Dit is de belangrijkste van alle basisvaardigheden, daarna komt zien en dan ruiken…

Horen doen we door trillingen op te vangen. Horen doen we niet alleen met onze oren maar ook met onze huid en onze inwendige organen en klankkasten. De trillingen bereiken niet alleen de huid maar ook de cellen in ons lichaam, de organen en de klankkasten. Als er veel laagfrequent geluid is gaan zelfs je innerlijke klankkasten meetrillen. Je merkt dat doordat je zenuwachtig wordt en je hart sneller gaat kloppen.

Hoor je echter mooie klanken die natuurlijk zijn ontstaan dan voeden dergelijke klanken je met levensenergie, je wordt geduldig en ziet de grootsheid van het leven.

De haren op de huid hebben een ontvangende en een uitstralende functie, die de mens kunnen beschermen. De vraag is waarom sommige mensen dan hun haren zo ongelooflijk kort knippen en zichzelf ontkrachten. Een kapper kan al snel aan jouw haren zien of je uit balans bent, ziek bent of aan een depressie lijdt.

De aura rond het hoofd wordt mede in stand gehouden door de haren, het "genezende kruid" van de mens. Een ziende mens (innerlijke waarnemer) reageert dan ook op deze aura. Mensen met een rijk spiritueel verleden, hebben door hun lange geduldige ervaringen een overgevoelige antenne, die iedere disharmonische en schadelijke trillingsgolf registreert.

De simpele huidaanraking is al een overdracht van trilling. Echter, als je huid door chemische middelen (bijvoorbeeld medicijnen) schade ondervindt dan wordt de mogelijkheid om met je huid te luisteren vermindert. Dat kan ook gebeuren als je heel onbewust bent of de aanraking negeert. Er wordt dan van je gezegd dat je een dikke huid hebt of een kaaskop bent. Meestal hebben deze mensen ook een onaangenaam licht in de ogen omdat ze jou niet willen kennen of ze niet (meer) in staat zijn zich te verbinden met een ander. Ze zijn blind en doof omdat ze de eerste aanraking met de buitenwereld verloren hebben.

Door een aanraking kun je ook vervuild worden. Denk hierbij aan een massage, of een medium die doordat ze niet met jouw essentie kunnen ongevraagd energie van henzelf of een onbekend wezen doorsturen in jouw lichaam. Veel mensen kunnen geen energieafscheiding maken. (dit leren kost veel oefening en is niet in één jaar te leren). De meesten hebben niet geleerd te communiceren met jouw wezen/essentie (dit te leren kost veel oefening en duurt minimaal 5 jaar). Als mensen dan menen jou energie te moeten geven - hoe goed bedoeld ook - dan is het dus vaak ongewenste hulpverlening omdat je in de meeste gevallen vervuild wordt met energie die niet iets toevoegt aan jouw ziele opdracht en deze eerder blokkeert.

Als mens hebben we de neiging om op iets moois of positiefs af te gaan. Dat is DE KANS om misleid en bedrogen te worden door de onkunde, onwetendheid en huichelarij van anderen en van jezelf. Dit alles is te wijten aan onze neiging alleen met uiterlijkheden te accepteren.

Daarmee wordt de innerlijke kracht die de weg door ons leven moet leiden, genegeerd. Doordat we dit al eeuwenlang doen is het "innerlijke" bij velen vervangen door het "uiterlijke". Dergelijke mensen willen niet meer “aangeraakt” worden. Dat is te merken omdat vooral in de huidige tijd (laatste 30 jaar) mensen massaal boos zijn als ze in de spiegel kijken of een opmerking krijgen.

Als ze al eens een poging doen om wat meer naar binnen te kijken dan wensen ze een consult van iemand met een toverstokje. Er moet een pasklaar antwoord zijn (uiterlijk) en dus zullen ze opnieuw de weg van het innerlijk niet gaan volgen omdat hiervoor veel oefening en geduld nodig is. Hun zenuwgestel wordt door spiritisme, mediumschap, reiki, therapeutic touch en sommige andere magische praktijken aangetast.

Als je zenuwgestel eenmaal flink geruïneerd is, dan is een hogere vorm van spiritualiteit vrijwel onmogelijk. Er zijn dan ook velen die na enkele pogingen bitter zijn teleurgesteld en zich afkeren van (hun) innerlijke waarden.
Sommigen noemen het de Aquarius psychose waardoor mensen misleid worden.

Wordt vervolgd…


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats