Rein Andrť ROOS, Anya Van WIJK,

RE(C)ENTRE RECHERCHE

rein.andre.roos@gmail.com

Jaren geleden werden wij als traditionele Chinese geneeskundige therapeuten geconfronteerd met terminale leverkanker geconstateerd bij vriend en collega Kees. Ze was ontstaan na een dikke darmkanker behandeling. De plaats van de kanker in de lever was zodanig dat operatie uitgesloten was.

In de traditionele geneeskunde wordt het verdedigings stelsel gezien op een wijze die doet denken aan het geschrift van Sun Zi (544Ė496 BCE) ''De kunst van het oorlog voeren''. Sun Zi wijst met nadruk erop dat een overwinning zonder oorlogshandelingen verre boven alles te prefereren is.

Dit omdat voor oorlogshandelingen, die op afstand moeten worden uitgevoerd niet alleen veel soldaten nodig zijn, maar daarnaast ook een enorme logistiek vergt voor wat betreft wapens en niet te vergeten goed voedsel, want een soldaat met een lege maag is op het slagveld weinig waard.

En het slagveld was er bij Kees, regelmatig werd er een chemo kuur op hem losgelaten, waarna hij zich weer een aantal dagen beroerd voelde. In feite leek de behandeling op een gras maai machine die het gazon, waar zich onkruid in had genesteld, regelmatig schoon schoor.

De ''behandeling'' was weinig selectief en belemmerde daarom in geringe mate de groei van het onkruid. Ken uw tegenstander is de boodschap die Sun Zi ons mee geeft en dat is dan ook door ons ter harte genomen, vandaar dit beknopte historische overzicht van kanker therapieŽn.

1 William Coley (1862 Ė 1936)

Een Amerikaanse chirurg die in kanker geÔnteresseerd raakte toen een van zijn patiŽntes stierf aan de gevolgen van botkanker. Hij bestudeerde patiŽnt gegevens van het hospitaal waar hij werkte en vond daar het geval van een kanker patiŽnt, die op wonderbaarlijke wijze ervan genas.

Dit gebeurde na een periode van hevige koorts, ten gevolge van een bacteriŽle infectie. Coley ontdekte dat andere wereldberoemde onderzoekers zoals Robert Koch, Louis Pasteur, en Emil von Behring, soortgelijke observaties van kanker vermindering na infectie hadden geobserveerd.

Coley dacht aan stimulatie van het immuun systeem door de infectie. Sinds 1891 hij behandelde patiŽnten te door ze te injecteren, eerst met actieve streptokokken bacterie, later met gedode. Zijn methode heeft succes maar was niet bestand tegen de stelselmatige oppositie in de 20ste Eeuw.

2 John Beard (1858 Ė 1924)

Schots embryoloog, auteur van meer dan 100 wetenschappelijke artikelen en monografieŽn. Hij wees op de relatie tussen trofoblastcellen (uit het Grieks trephein: voeden en blastos: germinator) en kanker. Deze cellen zorgen voor de voeding van het embryo en ontwikkelen zich tot de placenta.

De groei van de placenta neemt af naarmate de activiteit van de pancreas van het embryo toeneemt. Beard beschouwde kanker als een placenta, die gecontroleerd wordt door pancreatische enzymen. Na de embryonale ontwikkeling en geboorte, verspreiden de trofoblasten zich door het lichaam.

Deze kunnen gestimuleerd te kunnen worden door allergenen, chemicaliŽn en nano deeltjes, waarna ze zich beginnen te vermenigvuldigen door replicatie om uiteindelijk een kanker te vormen. Beard noemde zijn theorie de Unitarian Trophoblastic Theory of Cancer (1902).

Dus moet er behandeld worden met pancreatische enzymen. Dat gebeurde in de 40 klinieken die in het begin van de 20ste eeuw ontstonden in Londen. Echter ook deze zijn niet bestand tegen de stelselmatige monotherapeutische gerichte oppositie, een kenmerkend gedrag van de 20ste eeuw.

3 Marie Curie (1867-1934)

Het is de radio therapie van Marie Curie die het werk van Coley en Beard in diskrediet brengt. Sir Oliver Lodge noemt haar "de grootste vrouw van de wetenschap van alle tijden" in zijn toespraak bij de uitreiking van haar ere doctoraat aan de University of Birmingham in 1913.

Deze Pools-geboren Franse fysica ontdekte dat net als RŲntgen straling ook radioactieve straling ongezonde cellen sneller vernietigde dan gezonde cellen, waardoor werd haar onderzoek de basis van radiotherapie. De schadelijke effecten van straling waren op dat moment niet bekend.

Het was Marie Curie zelf die aan de gevolgen ervan in 1934 overleed. Coley kwam na jaren behandelen met twee RŲntgen x-rays machines tot de conclusie dat de resultaten tijdelijk en niet curatief waren als ze bediend werden door therapeuten met een gebrek aan ervaring.

4 John Harvey.

Het Amerikaanse stoomschip John Harvey, op weg naar Bari in ItaliŽ, in 1943, vervoerde een geheime lading mosterdgas, dit ondanks het verbod op chemische wapens uit 1925. Daar aangekomen ontplofte het schip ten gevolge van een aanval van Duitse vliegtuigen.

Het mosterdgas verspreide zich over de haven en omstreken. Er werden 628 militaire slachtoffers gehospitaliseerd met mosterdgas symptomen, waarvan in korte tijd er 83 van stierven. Het aantal burger slachtoffers is nog steeds geheim vanwege het onwettige karakter van de operatie.

Lt. Kolonel S. F. Alexander, een Amerikaanse militair arts, gespecialiseerd in chemische wapens werd naar Bari gestuurd. Daar merkte hij op dat het mosterdgas de snel delende witte bloedcellen doodde en vroeg zich af of mosterdgas dat ook zou doen bij de, ook, snel delende kanker cellen.

Het Amerikaanse leger ontwikkelde daarna met behulp van twee farmacologen L. S. Goodman en A. Gilman de eerste anti-kanker chemotherapie. Eindelijk een positieve keerzijde van mosterdgas, de uitvinding van Nobelprijs winnaar en van misdaad tegen de menselijkheid verdachte F. Haber.

5 Linus Pauling

Linus Pauling, Amerikaans chemicus, biochemicus en vredesactivist. Een vande 16 belangrijkste wetenschapper in de geschiedenis. Pauling kreeg de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1954. En in 1962, kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn activitisme.

Orthomoleculaire geneeskunde, megavitamin therapie, voedingssupplementen, de bevordering van nucleaire ontwapening en de inname van grote doses vitamine C, zijn door Paulin geÔnitieerd of ondersteund. Het meeste was niet bestand tegen de stelselmatige oppositie in de 20ste Eeuw.

Pauling gebruikte 3 gram vitamine C per dag om verkoudheid te voorkomen. Op basis van de resultaten, had hij een langdurige klinische samenwerking met de Britse kanker chirurg Ewan Cameron. Cameron en Pauling schreven een populair boek, ďkanker en vitamine CĒ

De verhoogde overleving kans werd later betwist. Ook de hoge dosis (10.000 mg) vitamine C bleek niet beter dan placebo voor de behandeling van kanker. Pauling hekelde de conclusies van dit onderzoek en de behandeling als "fraude en opzettelijk verkeerde voorstelling van zaken".

Langdurig tekort aan vitamine C levert scheurbuik op. Het kwam eeuwen geleden regelmatig voor op zeilschepen op de grote vaart waren. Tegenwoordig wordt een lichte vorm ervan veroorzaakt door het te vroegtijdig oogsten van groenten en fruit en de maandenlange opslag ervan.

Vitamine C zorgt voor de productie van collageen, een eiwit dat zorgt voor stevigheid van biostructuren zoals de darmen. Een gebrek aan vitamine C veroorzaaakt ďlekkageĒ van de darmen waardoor bacteria ďontsnappenĒ en zo kolonies kunnen vormen op bijvoorbeeld de lever.

Het herstel van bindweefsel door vitamine C, blijkt uit het vervagen of verwijderen van littekens. Ook is het een antioxidant. Dit betekent dat er ťťn of meer electronen aanwezig zijn die de positief geladen deeltjes zoals in sigaretten rook, die zich als vrije radicalen gedragen, neutraliseert.

Het gebruik van een hoge dosis van vitamine C, zoals voorgesteld door Cameron en Paulin, verbeterd de uitwisselings lagen, darmen, huid en longen en versterkt de hoeveelheid beschikbare soldaten van Sun Zi. Of ze beter tegen de kanker zullen vechten hangt af of er eten genoeg is.

6 Penta (5) Therapie

De hier genoemde Kanker behandelingen blijken allen op eenvoudige wijze een plaatsje te vinden in het klassieke Chinese geneeskunde systeem dat opgebouwd is rond het 5 bewegingen systeem. Dit zou betekenen dat bij Kanker behandeling de mono-therapie, chemo kuur, niet optimaal is.

Dat is logisch, want ook de afgewezen therapieŽn hebben regelmatig hun efficiŽntie kunnen bewijzen, terwijl chemo, de nu als favoriet gekenmerkte methode regelmatig een steekje laat vallen. Daarom is er een plaatsje uitgeruimd voor een bi(2) therapie; nabehandeling met bestraling.

 

-------------------- Kanker Behandeling (Westers) ----------------------

Methode John Coley Beard Paulin M. Curie

oorsprong: Harvey /Cameron

Behandeling Chemo Bacteria Enzymen Mengsel Bestraling

--------------------------- 5 Elementen Systeem --------------------------

Element HOUT VUUR AARDE METAAL WATER

Yin Orgaan Lever Hart Milt/ Long Nier

Pancreas

Afkorting (Le) (H) (MP) (Lo) (N)

Yang Orgaan Gal Blaas Dunne Maag Dikke Blaas

Darm Darm

Afkorting (GB) (DuDa) (M) (DiDa) (Bl)

Figuur 6-1. De verschillende historische kanker behandelingen en het Chinese

Wu Xing五行 5 elementen (bewegingen) systeem

Bij de behandeling van AIDS is men al aan de tri-therapie, terwijl de duizenden jaren oude Chinese phyto-therapie meestal minimaal een penta therapie is. Figuur 6-1, maakt duidelijk dat als kanker therapie volwassen wil worden, er nog vele open plaatsen op juiste wijze moeten worden ingevuld.

Immers voor een harmonisch advies, preventie, behandeling, begeleiding en afbouw van de met kanker in aanraking gekomen patiŽnt, lijkt de voorgestelde penta-therapeutische richting een interessante aanpak, de quintessence waarop wij in de komende tijd op terug komen.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats