Gratis kruidengids


Tegenwoordig hebben we de gewoonte om onze eigen gezondheid elke keer opnieuw uit handen te geven. We gaan voor elke kleinigheid naar de dokter en behandelen ziektesymptomen met de geneesmiddelen die ze ons voorschrijven. Echter, vr de opkomst van de farmaceutische industrie, behandelden de mensen meestal zelf hun aandoeningen met kruiden uit de eigen leefomgeving.

Doorheen de jaren zijn er dus veel kruidenrecepten en bereidingswijzen verloren gegaan, waardoor ik nu een oproep doe aan de lezers van deze gids die soortgelijke informatie nog bezitten, vrij te geven. Die informatie wil ik er dan aan toevoegen zodat mijn werk, een werk van het volk wordt. Afhankelijk van het aantal reacties, zal ik deze gids elke keer updaten en terug beschikbaar stellen. Een gratis gids beschikbaar voor het volk, door het volk.

We moeten opnieuw voor onszelf leren zorgen door de verantwoordelijkheid over onze gezondheid terug te nemen. Met deze gids probeer ik om hier mijn bijdrage aan te leveren, maar ook de heropleving van de kruidenbereidingen, zoals bijvoorbeeld het zelf bereiden van zepen, te stimuleren. Ik hoop op jullie medewerking om dit samen te realiseren.

Indien je in het bezit bent van eender welke kruidenbereidingen/recepten met betrekking tot het behandelen van eender welke aandoening (bv hoestsiropen, kruidenpapjes, maceraten,...) of recepten van bereidingen voor eender welke cosmetische doeleinden zoals zepen, tandpasta, wasverzachter,...mag je dit doorsturen naar michalisergas@hotmail.com

Eventuele opmerkingen, tips, verbeteringen of aanvullingen mogen ook vermeld worden, zodat we een kwalitatief werk kunnen blijven aanbieden.
Hopelijk kunnen we hier samen iets prachtigs van te maken!

https://www.scribd.com/document/331159481/De-Kleine-Kruidengids

MichalNuttige links
- Naar de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg korting op supplementen


Terug naar het hoofdmenu


Henk Mutsaers


[ Advertentie ]