Koper in je drinkwater en de rol bij Alzheimer


Een nieuwe studie wijst op de risico's van koper in je drinkwater. Deze verhoogt namelijk de hoeveelheid vrije koper in je lichaam die een rol speelt bij de kans op Alzheimer en andere neurologische ziekten. Het water wordt gefilterd voor het de leidingen in gaat maar het probleem is net als vroeger toen de huisleidingen nog van lood waren nu het koper in de leidingen thuis.

Vroeger hadden we loden drinkwaterleidingen maar men ontdekte dat dit lood de hersenen aantastte. Toen ging men over op koper dat net zoals aluminium giftig is voor je hersenen, zeker de vrije koper in water maar nu blijft de overheid stil. Neuroloog Tjaard Hoogenraad zei al 10 jaar geleden dat die vrije koper de oorzaak van Alzheimer en ziekte van Wilson is. Ons drinkwater wordt gefilterd maar moet helaas door koperen buizen heen met alle nadelen van dien. Zeker het eerste water in de ochtend bevat veel koper dus niet gebruiken voor koffie, thee etc.

Uit het onderzoek blijkt dat waterleidingen van metaal inderdaad ionen afgeven aan het leidingwater. Ook is gebleken dat er een verband bestaat tussen de tijd van contact tussen water en leiding en de concentratie van metaalionen. Naarmate er langer contact is tussen de leiding en het water komen er hogere concentraties van metaalionen voor. De concentraties van koperionen in water zijn hogere dan die van loodionen. Dit komt door de betere oplosbaarheid van koper.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27508860
https://www.alzinfo.org/articles/copper-play-role-alzheimers-disease/
http://www.vakbladh2o.nl/index.php?option=com_easyblog&view=entry&id=172&Itemid=171
http://www.exo.science.ru.nl/bronnen/scheikunde/metaaldrinkwater.html
http://www.npr.org/sections/health-shots/2016/08/12/483079525/where-lead-lurks-and-why-even-small-amounts-matter

Ook plastic leidingen zijn een probleem:
http://www.luuksengers.nl/index.php/how-safe-is-your-tapwater/
http://healthybuildingscience.com/2015/10/30/piping-for-new-construction-plastic-vs-copper/

Van een lezer kreeg ik nog deze reaktie: schijnt dat koper ook de lever dusdanig kan belasten dat daardoor oestrogeen niet goed afgebroken kan worden waardoor verstoring van de oestrogeen metabolieten 2-hydroxy - estrogeen en o.a. 16-a-Hydroxy - estrogeen. Dit kan primair oorzaak zijn voor oestrogeen gevoelige tumoren zoals borst- en prostaatkanker.

Zelf heb ik besloten een Berkey filter in huis te halen om de onzuiverheden die uit de kraan (lood) en leidingen (koper en plastic stoffen) komen te kunnen wegfilteren.

Ron Fonteine


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu 

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 15.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats