Link tussen voedselreclame en wat kinderen eten


UNIVERSITY OF LIVERPOOL

Een recent onderzoek door Dr. Emma Boyland van de universiteit van Liverpool heeft bevestigd dat reclame voor ongezond voedsel inderdaad de voedselinname van kinderen verhoogt.

Een onderzoeksteam onder leiding van Dr. Boyland beoordeelde en analyseerde 22 verschillende studies die de invloed van blootstelling aan reclame voor ongezond voedsel hadden onderzocht. De betreffende studies hadden kinderen en/of volwassenen blootgesteld aan voedselreclame voor ongezond eten op de tv of op internet en gemeten hoe veel zij aten. Daarna werd dit vergeleken met de hoeveelheid die mensen aten die niet waren blootgesteld aan de reclame.

Uit de analyse bleek dat blootstelling aan ongezond-voedselreclame ervoor zorgde dat de consumptie bij kinderen aanzienlijk toenam, maar niet bij volwassenen. Het maakte niet uit of de reclame via de tv of via internet kwam.

Dr. Boyland zegt: “Onze analyse van deze gepubliceerde studies laat zien dat voedselreclame niet alleen de voorkeur voor merken beïnvloed – het vergroot de consumptie. Aangezien bijna alle kinderen in verwesterde maatschappijen dagelijks aan grote hoeveelheden ongezond-voedselreclame worden blootgesteld, is dit echt zorgwekkend.”

Op basis van deze bevindingen en de onderbouwing met bewijs, dienen aanbevelingen gedaan te worden voor regelgeving en beleidsvorming, om te zorgen voor een vermindering van blootstelling van kinderen aan reclame voor ongezond voedsel.

Het onderzoek is verschenen in The American Journal of Clinical Nutrition en kan hier worden gevonden: http://ajcn.nutrition.org/

Vertaling: Astrid Zwart


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats