Oud-premier Japan keert zich tegen kernenergie bij bezoek Rainbow Warrior


De oud-premier van Japan, Naoto Kan, roept vandaag op tot een volledige uitfasering van nucleaire energie. Dit is tegengesteld aan zijn eerdere beleid en de huidige koers van Japan. De oproep doet hij vanaf de Rainbow Warrior, het vlaggeschip van Greenpeace, die momenteel voor de kust van Fukushima geankerd ligt.

Naoto Kan was premier van Japan ten tijde van de nuclaire ramp in Fukushima, op 11 maart a.s. precies 5 jaar geleden. Ik was er altijd van overtuigd dat een ramp zoals Chernobyl in Japan niet kon plaatsvinden vanwege onze technologische ontwikkelingen.

Maar een ramp vond wl plaats en werd ik geconfronteerd met de hele rele crisis dat we mogelijk 50 miljoen mensen Tokyo- moesten evacueren. Sindsdien heeft hij zijn standpunt over nucleaire energie veranderd. We hoeven helemaal niet zon groot risico te nemen. We zouden geheel moeten overstappen naar hernieuwbare energie. Dat is goedkoper, veiliger en biedt zakelijke kansen voor toekomstige generaties.

De uitspraak is het startschot voor een onderzoek dat Greenpeace lanceert vanaf de Rainbow Warrior. De milileuorganisatie doet de komende weken onderzoek naar de gevolgen van de ramp voor het mariene leven en de radioactiviteit van het zeewater van de Stille Oceaan rondom Fukushima.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats