De manier waarop je je e-mails beheert kan slecht zijn voor je gezondheid


BRITISH PSYCHOLOGICAL SOCIETY

Nieuw onderzoek suggereert dat het niet alleen de hoeveelheid e-mails is die stress veroorzaakt; het zijn onze goede bedoelingen en controledrang die voor problemen zorgen.

Dit zijn een paar van de hoofdzaken die donderdag 7 januari 2016 gepresenteerd werden door dr. Richard MacKinnon van het Future Work Centre tijdens het jaarlijkse congres van het Britse Psychological Society's Division of Occupational Psychology in Nottingham.

Het team van het Future Work Centre vroeg bijna 2.000 werkende mensen werkzaam in diverse beroepen, sectoren en functies in Engeland over hun ervaringen met de behandeling van e-mail. De onderzoekers probeerden erachter te komen of factoren als technologie, gedrag, demografie en persoonlijkheid een rol speelden bij het ondervinden van "e-mail stress".

De uitkomst suggereert dat veel mensen een paar slechte gewoontes hebben ontwikkeld als het om het managen van e-mails gaat. Bijna de helft van de groep krijgt automatische pushberichten in hun inbox en 62% heeft de hele dag zicht op hun inbox. Degenen die 's morgens vroeg en 's avonds laat hun e-mails bekijken denken dat dit al beter is, maar zij zouden juist de situatie verslechteren, omdat de studie laat zien dat deze gewoonte in verband staat met hogere stress niveaus en druk.

Dr. Richard Mac Kinnon zegt: "Ons onderzoek laat zien dat e-mail een tweezijdig zwaard is. Terwijl het een waardevol communicatiemiddel kan zijn, is het duidelijk ook een bron van stress en frustratie voor velen van ons. De mensen die meldden dat het zeer handig was voor hen hadden ook de hoogste niveaus email-stress! Maar de gewoontes die we ontwikkelen, de emotionele reacties die we hebben op de berichten en de ongeschreven organisatorische etikette rond e-mail, vormen bij elkaar een giftige bron van stress die een negatieve impact kan hebben op onze productiviteit en welzijn."

"Ondanks het feit dat organisaties een poging doen om richtlijnen en procedures op te stellen om de negatieve impact van e-mail te beperken, is het duidelijk dat de algemeenheid ervan niet effectief is. Mensen zijn verschillend, zowel in termen van hoe zij stress ervaren als waar zij werken. Wat voor sommigen goed werkt hoeft voor anderen niet te werken. We hebben een paar tips bedacht om van sommige slechte gewoontes af te komen."

Aan de vroege ochtend en late avond e-mail checkers: leg je mobiel / tablet / laptop weg. Is het werkelijk nodig om je e-mail te bekijken? Wat dacht je ervan om je dag in te delen en prioriteiten te stellen, voordat de prioriteiten van anderen je inbox uitpuilen? Overweeg om je push berichten uit te zetten of je e-mail app bepaalde uren per dag uit te zetten en zo controle te krijgen over wanneer je e-mails ontvangt.

Je kunt het volledige onderzoeksrapport lezen op http://www.futureworkcentre.com/wp-content/uploads/2015/07/FWC-Youve-got-mail-research-report.pdf

Vertaling: Ellen Lam


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats