Het (innerlijke) zien - Pauline Laumans


Het (innerlijke) zien en het licht van het leven in onze ogen als een van de zeven basisvaardigheden om te leren te leven

Deel 3

Met onze innerlijke ogen zien we het meeste. Daarmee zien we wat werkelijk voor ons op dat moment van belang is. Dit omdat als we met ons innerlijke oog kijken we “waarnemen”. We zijn immers gefocust. Dat gefocust zijn leren we tijdens de ZEN-meditatie of de Transcendente Meditatie.

Dat zijn de enige twee meditatievormen die je voorbereiden op de weg van innerlijke waarneming (hoger innerlijk weten of intuïtie) dat je uiteindelijk in contact brengt met de energie (het leven) om je heen.

Mindfulness en geleide meditaties zijn flauwe aftreksels die blijkbaar de hedendaagse mens nodig heeft omdat hij reeds gedegenereerd is en een voorbereidende stap nodig heeft voor de voorbereiding voordat hij aan het traject van zijn innerlijke weg kan beginnen.

De ogen zijn de spiegels van de ziel. Ze vertellen iets over jouw innerlijke geaardheid (bloed) waarmee je in dit leven gekomen bent. Het zicht van de ogen bevat beelden uit een ver verleden, waardoor je af en toe het gevoel hebt dat je iets al vaker hebt gezien of al kent.

Met onze fysieke ogen zien we wel en nemen we ook heel veel gewaar. Echter, we zijn niet gefocust op dat wat we zouden moeten zien. In de uitzending van “What the Bleep” wordt aangetoond dat we vele duizenden waarnemingen per seconde doen, maar we merken er maar enkelen op. We worden daarbij meestal geleidt door onze conditionering. Denk hierbij aan de uiterlijkheden waarvoor de massa valt, de associaties, interpretaties, denken, aangeleerd gedrag, gevoel, instinct en aannames. Met onze uiterlijke zintuigen gaan we dus vaak voorbij aan wat werkelijk belangrijk voor ons is.

Velen leven in een harnas mede door onze “beschavingscultuur” waardoor we onszelf verbergen achter een masker van klatergoud, met veel lachen en praten (uiterlijkheden) opdat we ons edeler doen voorkomen dan we in werkelijkheid zijn. De kunstmatige wereld is op dit moment voor de “doodslevende” mens heel belangrijk. Het kondigt echter wel rampspoed aan.

Een mens die echtheid/puurheid laat zien wordt door de huidige “beschaafde wereld” uitgestoten. Zij zijn het die met hun waarneming zien wat er gebeurt en ernaar handelen.

Wordt vervolgd…


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats