Mens van wieg tot graf met hulpmiddelen - Pauline Laumans


Hoe ver kan een mens degenereren? Wat maakt dat we zo afhankelijk worden van hulpmiddelen? Zijn we als mens nog in staat om zelf vanuit de eigen innerlijke kracht te leven?

Zo gauw een kind geboren is krijgt het al een speen in de mond. De wens van de ouders is dat het kind dan langer kan zuigen en tevreden is en dus minder zal huilen. Maar is dit wel natuurlijk? Waarom mag een baby zich niet uiten? Waarom mag een baby geen vingers in de mond steken als het daar behoefte aan heeft?

Peuters, kleuters en jongeren gaan bij het zwembad op speciale sokken lopen opdat ze dan minder vallen. Dat is een geruststelling voor ouders die dan wat langer in hun boek, telefoon of computer kunnen kijken.

Waarom mag een kind niet meer leren hoe het moet rennen aan de waterkant, hoe het moet glijden of vallen? Waarom ontnemen we deze kinderen de mogelijkheid om te ontdekken wat hun lichaam kan?

Dan de fietshelm. Waar vandaan is die angst en die hype gekomen? Ja, u raadt het al van over de zee. Vanuit het land met de meeste angst volgens prof. dr. Dominique Mo´si ("The Geopolitics of Emotion"). En in Europa gaan we opeens fietsen met een helm op. We leren blijkbaar niet meer hoe we moeten vallen. De automatische reflexen van je armen uitsteken of rollen worden door de angst ons ontnomen. Hoe veel meer hulpmiddelen zullen we nog krijgen? Wieltjes aan de zijkant voor als we dreigen om te vallen?

Kinderen die buiten spelen en al vroeg met ca. 2 jaar leren hoe ze moeten klimmen, vallen en springen zijn feitelijk gewoon gezond opgroeiende kinderen. Helaas leren de meeste kinderen niet meer hoe ze zich moeten bewegen. Ouders begeleiden hun kinderen niet meer in deze vaardigheden. Dat laten ze over aan school of een clubje.

Waarom zijn deze mensen ouder geworden? Om maatschappelijk geaccepteerd te zijn? Omdat een kind hebben betekent dat je je als moeder of vader hebt vervuld van een levenstaak? Nee, het zijn egocentrische ouders die zo met hun kinderen omgaan. Je ziet het overal om je heen. Ze zijn drukker met vrienden, zetten hun oude leventje door en de kinderen moeten zich maar aanpassen. Het kind vraagt om aandacht maar de ouder zit te appen, of te telefoneren of een computergame te spelen. Een kind begeleiden of opvoeden is er niet meer bij.

Dus zie je gillende kinderen die om aandacht vragen. Volkomen hun gronding kwijt. Vele decibellen aan geluidsoverlast om maar hun zin of aandacht te krijgen. Hun ouders zijn bezet met sociale media of vrienden. Hun kinderen leren niet meer om te praten. Veel van deze kinderen kunnen geen 5 woorden zinnen maken als ze naar de kleuterschool gaan wat vroeger de eis was. Nu moet het onderwijs deze kinderen gaan bijspijkeren. Het gevolg is dat kinderen straks zonder computer niet meer kunnen communiceren. Veel kinderen en pubers hebben nu al een enorme taalachterstand en kennen nog maar zo een 750 tot 1000 woorden. Hoe dergelijke kinderen straks nog talen moeten leren en de grammatica kunnen toepassen. U raadt het al, slechts met een computer kunnen ze zich handhaven omdat hun hersenen zich niet verder ontwikkelen dan het drukken op knopjes.

Zo kan ik nog veel verder gaan. Het resulteert nu al in vele volwassenen die weinig meer kunnen met hun lichaam en hersenen vergeleken bij vroegere generaties. Hoe ver gaat de mens nog met het inleveren van mentale, fysieke, geestelijke en emotionele zaken? Zijn we straks nog wel mens?

 


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats