Laat je leiden door honger

Eten als je geen honger hebt is slecht voor je gezondheid

Cornell Food & Brand lab

Tegenwoordig, met het alom aanwezige gemaksvoedsel in de moderne voedselomgeving, zodanig gefabriceerd dat het ontzettend smakelijk is (zoals chips, chocolaatjes, dubbele cheeseburgers met bacon), worden we constant gebombardeerd met verlokkingen om te eten.

Dit betekent dat mensen in de moderne samenleving, in tegenstelling tot mensen uit een traditionele samenleving, vaak niet eten omdat ze honger hebben maar omdat overal en altijd lekker eten verkrijgbaar is, wat ons ertoe verleidt om steeds te eten. Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het Journal of the Association for Consumer Research, blijkt dat de tendens van de huidige consument om maar te eten zonder honger te hebben, minder gezond is dan eten als je wel honger hebt.

Aan het onderzoek namen 45 studenten mee. Eerst werd aan de deelnemers gevraagd om de mate van honger te aan te geven en daarna aten ze een koolhydraatrijk maal. Om te meten welke invloed dit eten had op hun gezondheid, werd het bloedsuikergehalte van de deelnemers na het eten van de maaltijd gemeten, met regelmatige tussenpozen. Het bloedsuikergehalte stijgt meestal na een maaltijd met koolhydraten en het is over het algemeen gezonder als dat niet te veel en te snel gebeurt, want een verhoogd bloedsuikerniveau is schadelijk voor de cellen in het lichaam.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat mensen die een matige honger hadden voor de maaltijd lagere bloedsuikerniveaus hadden na het maal dan mensen die niet echt honger hadden voordat ze gingen eten. Deze bevindingen suggereren dat het wellicht gezonder is om te eten met een beetje honger, dan om te eten als je geen honger hebt.

Vertaling: Astrid Zwart 


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats